نحوه برطرف کردن ترک دیوارهای هبلکس

دلایل ترک خوردن دیوارهای هبلکس⭐(ترک دیوارهای هبلکس)

در این مقاله از سورنا هبلکس، قصد داریم درباره یکی از مهم ترین دغدغه های مهندسین ساختمان سازی، یعنی ترک دیوارهای هبلکس صحبت کنیم. قبل از این که به بررسی دلایل ترک خوردن دیوار های هبلکس بپردازیم، بهتر است یک آشنایی جزئی با این دیوار ها داشته باشیم و اطلاعاتی را در خصوص آنها به دست آوریم.

دیوار هبلکسی (اتوکلاو شده) چیست و در کجا کاربرد دارد؟

بلوک های heblex که در دیوارهای هبلکسی به کار می روند، از جدید ترین نسل دیوارهای مدرن هستند که از مواد خاصی تشکیل شده اند؛ به این نوع بلوک، بلوک اتوکلاو شده نیز می گویند. به دلیل ساختار خاصی که در این بلوک ها وجود دارد، این دیوارها ویژگی های خاص و منحصر به فردی پیدا کرده اند. همین ویژگی هاست که دلیل اصلی محبوبیت آن ها در ساختمان های امروزی شده است. خوب است قبل از اقدام برای خرید بلوک هبلکس، یک آشنایی کلی با این دیوارها پیدا کنید.

از مهم ترین مواد تشکیل دهنده این بلوک ها، می توان به سیمان، آهک، سیلیس و پودر آلومینیوم اشاره کرد. به جرئت می توان گفت این ترکیب، یک ترکیب بَرنده است؛ زیرا این مواد باعث ایجاد ویژگی های زیادی در بلوک های هبلکسی می شوند. از ویژگی دیوارهای ساخته شده با این بلوک ها می توان به مقاومت بالای آنها در برابر رطوبت، و عایق بودن شان در برابر صدا و گرما اشاره کرد. همچنین، به دلیل وزن پایین این بلوک ها جا به جایی و نصب آنها برای کارگرها بسیار راحت است و همین موضوع سرعت اجرای پروژه را به مقدار زیادی افزایش می دهد.

بلوک های هبلکسی، علاوه بر مقاومت نسبت به گرما و رطوبت، وزن پایینی نیز دارند. این می تواند یکی از مهم ترین دلایی باشد که باعث شود بلوک های اتوکلاو شده به یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد، تبدیل شوند. در مقایسه وزن بلوک هبلکس با سفال، قطعا بلوک های هبلکس، پیروز هستند؛ زیرا وزن بسیار پایین تری نسبت به بلوک های سفالی دارند. این ویژگی ها اصلی ترین دلایلی است که باعث شده در آپارتمان های امروزی و مدرن، از دیوارهای هبلکسی استفاده های زیادی شود.

علاوه بر تمامی این ویژگی ها، دیوارهای هبلکسی دارای معایبی نیز هستند. ترک دیوارهای هبلکس از جمله معایبی است که در کنار استفاده از مزایای این دیوارها باید در مورد آن نیز توضیحاتی ارائه شود؛ در ادامه به بررسی دلایل ترک خوردن دیوار های هبلکس می پردازیم.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

نشانه ترک دیوار هبلکسی

برای رفع ترک دیوارهای هبلکس چه باید کرد؟

با وجود تمامی نکاتی که برای پیش گیری از ترک دیوارهای هبلکس گفته شد، اما گاهی این ترک ها بعد از دیوارچینی خودنمایی کرده و سازنده را با مشکل مواجه می کنند. اگر ترک دیوار ها و بلوک ها در اثر نصب تاسیسات و اتصالات بوده و عمق آن ها کم باشد، بهتر است برای پوشش آن ها از چسب های مخصوص هبلکس استفاده شود.

این چسب ها همان ملات هبلکسی هستند که می توانند با پوشاندن این ترک ها، مشکل را رفع کنند. تهیه چسب مخصوص برای ساخت ملات این گونه است که به ازای هر کیسه ۲۵ کیلوگرمی چسب، ۷ لیتر آب مورد نیاز است. بهتر است از ماله های دندانه دار برای پر کردن شکاف ها و ترک های ایجاد شده استفاده کنید تا ملات به خوبی به خورد دیوار برود.

در صورتی که ترک ایجاد شده در دیوار عمق زیادی داشته باشد و به نوعی ایمنی دیوار را تهدید کند، چاره ای جز تخریب قسمت ترک خورده و ساخت مجدد دیوار ندارید. البته این مورد، بسیار نادر است و ترک ها عمدتا در حد شکاف جزئی هستند که با چسب هبلکسی به راحتی و سادگی برطرف می شوند.

 

برای رفع ترک دیوارهای هبلکس چه باید کرد؟

با مهم ترین دلایل ترک دیوارهای هبلکس آشنا شوید!؟

قیمت بلوک هبلکس به دلیل ویژگی های خاصی که دارد نسبت به بلوک های دیگر کمی بیشتر است؛ اما این بلوک ها، در کنار این ویژگی های کاربردی که باعث شده مشتریان زیادی را به خود جذب کنند، معایبی نیز دارند. خوشبختانه از آنجایی که معایب این متریال محبوب بسیار کم است، هنوز هم در بسیاری جاها می توان از وجود این مصالح کاربردی نهایت بهره را برد. یکی از مشکلاتی که در این نوع بلوک به چشم می خورد، ترک دیوارهای هبلکس است.

بلوک های هبلکسی، مقاومت کمی در برابر ضربه دارند و این شکنندگی است که به یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف این دیوار ها تبدیل شده است. با وجود این عیب، ممکن است استفاده از این دیوارها کمی دشوار شود. به طور مثال اگر برای قرار دادن میخ در دیوار، ضربه های محکمی به آن وارد کنید، ممکن است بلوک های هبلکسی، دچار ترک خوردگی شده و بشکنند.

اگر می خواهید از ترک دیوارهای هبلکس جلوگیری کنید، باید با دلایل ایجاد این ترک ها آشنایی داشته باشید. ما در ادامه، برخی از مهم ترین دلایل ایجاد ترک و شکاف در بلوک aac را بیان خواهیم کرد.

1- کیفیت پایین بلوک

همیشه کیفیت تولید، در تمامی صنایع و لوازم حرف اول را می زند. اگر بلوک سبک که خریداری کرده اید، از کیفیت پایینی برخوردار باشد، در طولانی مدت و با تغییر شرایط، باعث ایجاد ترک دیوارهای هبلکس می شود. به یاد داشته باشید، کیفیت، تنها نباید در بلوک های هبلکسی رعایت شود و دیگر ابزار مورد نیاز، از جمله چسب هبلکس نیز باید کیفیت مطلوبی داشته باشد.

از آنجایی که نمی توان کیفیت بلوک ها و ملات را در زمان خرید چسب هبلکس و خرید بلوک های هبلکسی به چشم مشاهده کرد، بهتر است منابعی را برای خرید این ابزار بیابید که قادرند بهترین ها را در اختیارتان قرار دهند. این منابع، بهترین ها برای دریافت قیمت چسب هبلکس نیز به شمار می روند.

2- لرزش مداوم یا ضربه زدن به دیوار

از دیگر دلایل ترک خوردن دیوار های هبلکس، لرزش یا ضربه زدن به دیوار ها می باشد. دیوارهای هبلکسی، با وجود مقاومت بالایی که در برابر موارد زیادی همچون صدا، رطوبت و گرما دارند، در برابر فشار و ضربه، از مقاومت کمی برخوردار هستند. به همین دلیل، ضربه یا فشار سنگین به این دیوار ها ممکن است باعث ایجاد ترک در دیوارهای هبلکس شود.

شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :

ابعاد ناوانی منقطع چقدر است؟⭐از کجا بخریم؟

نحوه برطرف کردن ترک دیوارهای هبلکس

آیا عدم توجه به نکات اجرایی هبلکس، باعث ایجاد ترک دیوارهای هبلکس میشود؟

  • یکی از مهم ترین دلایل ترک خوردن دیوارهای hebelex، چسب زدن غیر اصولی درز این دیوارها است. اگر این امر به صورت اصولی و درست انجام نشود، در طولانی مدت، باعث ایجاد تنش در بین بلوک های اتوکلاوی شده و در نهایت موجب ترک دیوارهای هبلکسی می شود.
  • دیوارهای هبلکسی، دارای حساسیت زیادی به هنگام نصب هستند؛ یعنی نمی توان این بلوک ها را همچون بلوک های دیگر با به کارگیری روش های ساده نصب کرد. به همین دلیل، باید این کار توسط متخصصین و افراد حرفه ای صورت بگیرد تا منجر به ترک دیوارهای هبلکس نشود. پیشنهاد می کنیم به هنگام نصب این دیوارها، حتما از تکنسین و افراد متخصص در این حوزه بهره بگیرید تا چنین اتفاقاتی برایتان رخ ندهد

چه اقداماتی برای جلوگیری از ترک دیوارهای هبلکس باید انجام داد؟

ترک خوردن دیوار های هبلکسی ممکن است خسارت های مالی زیادی به همراه داشته باشد. این ترک ها هر چقدر عمیق تر باشند، هزینه برای ترمیم آن ها بیشتر است؛ بنابراین بهتر است با رعایت نکات زیر از ایجاد ترک و شکاف در دیوار های اتوکلاو پیش گیری کنید‌.

  • در دیوار هایی که به سازه ها و اسکلت های آهنی متصل است، برای جلوگیری از نوسانات و فشار به دیوار هبلکسی باید در ۵ سانت انتهایی دیوار از فوم یا کائوچو استفاده شود.
  • حد فاصل بین دیوار تا سازه باید با مصالح انعطاف پذیر و عایق پر شود.
  • بلوک ها باید با فاصله ی ۱۵ سانتی متری همپوشانی شوند.
  • قبل از نازک کاری در گوشه ها و تقاطع دیوار های هبلکس باید از توری مشبک رابیتس استفاده شود.
  • تمامی درز های عمودی بین بلوک های اتوکلاو شده در دیوار باید با چسب مخصوص پر شود تا تنش های حرارتی هیچ ترک و شکافی در دیوار ایجاد نکند.
  • حتما چسب مخصوص دیوار چینی را از شرکت های معتبر تهیه کرده و آن را طبق دستورالعمل درج شده روی کیسه ترکیب و استفاده کنید.
  • خیس کردن بلوک ها قبل و بعد از دیوار چینی تا حد زیادی باعث کاهش ترک دیوارهای هبلکس می شود.
مهمترین علت ترک دیوارهای هبلکس

آیا اجرای گچ روی هبلکس، باعث ترک دیوارهای هبلکس می شود؟

یکی از ابهاماتی که در مورد بلوک های سبک ای ای سی (aac) وجود دارد است که برخی تصور می کنند نه تنها اجرای گچ روی هبلکس امکان پذیر نیست، بلکه استفاده از این متریال باعث ترک دیوارهای هبلکس نیز می شود.

در مورد اینکه نمی توان گچ را روی دیوارهای هبلکسی به کار برد، باید بگوییم که این تصور و تفکر کاملا اشتباه است. اتفاقا یکی از بلوک هایی که در ارتباط با گچ رفتار بسیار خوبی از خود نشان می دهد، همین بلوک ها هستند. بلوک های اتوکلاو شده وقتی در تماس با گچ قرار می گیرند، مقدار آب بیشتری را به خود جذب می کنند و گچ و بلوک اتصالات بسیار محکمی پیدا خواهند کرد.

با توجه به شفاف سازی که در بالاتر اشاره کردیم، الان به جرات می توانیم بیان کنیم که نه تنها استفاده از گچ باعث ایجاد ترک در دیوارهای سبک نمی شود، بلکه این بلوک ها و ملات گچ می توانند دیواری صاف و کاملا یک دست را تحویل دهند و نتیجه قابل قبولی را ارائه کنند. برای آنکه اتصال گچ و این بلوک بهتر باشد، توصیه می شود در گوشه های دیوار و قسمت هایی که پیوسته نیستند، از مش های فایبرگلاس استفاده شود.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی پرداختیم. در کل استفاده از بلوک هبلکس از جنبه های مختلف مقرون به صرفه تر است. اگر تمایل به خرید یا اطلاع از قیمت بلوک هبلکس دارید، می توانید با کارشناسان سورنا هبلکس تماس بگیرید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!