بلوک سبک چیست

بلوک سبک چیست؟⭐مزایای استفاده از بلوک سبک چیست؟

بلوک های سبک از جمله پر کاربرد ترین و رایج ترین مصالح ساختمانی به حساب می آیند که امروزه در پروژه های ساختمانی به وفور استفاده می شوند. در این مقاله قرار است بدانیم که بلوک سبک چیست و اینکه استفاده از آن چه مزایایی به همراه دارد.

فهرست این محتوا پنهان

بلوک سبک ساختمانی چیست؟

بلوک سبک ساختمانی همانطور که از نامش پیداست، بلوک هایی هستند که وزن کمتری نسبت به سایر بلوک ها دارند. این بلوک ها در حقیقت بتن هوادار اتوکلاو شده هستند که در عین مقاومت عالی، وزن کمتری نسبت به بلوک های بتنی معمولی دارند. این ویژگی باعث می شود که هم حمل و نقل بلوک ها ارزان تر باشد و هم بار مرده ساختمان زیاد نشود. در پاسخ به سوال “بلوک سبک چیست” باید بگوییم که هبلکس، سیپورکس، لیکا، پرین و … انواعی از بلوک های سبک هستند. از میان انواع بلوک های سبک، هبلکس نسبت به سایرین پر کاربرد تر و رایج تر است.

به دلیل اینکه قیمت بلوک heblex از باقی بلوک ها کمتر می باشد. اکنون می خواهیم کمی به ساختار این بلوک ها بپردازیم و با ویژگی های منحصر بفرد آنها بیشتر آشنا شویم.

با تاریخچه بلوک سبک آشنا شوید!؟

شاید برای برخی ها جالب باشد که بدانند چرا بشر با وجود مصالحی که وجود داشت، دست به تولید بلوک های سبک زد. در سال 1920، در کشور سوئد به دلیل دست درازی هایی که بشر نسبت به طبیعت روا داشت، قسمت زیادی از جنگل ها از بین رفت و با این اتفاق، کمبود چوب در این کشور به یک مساله نگران کننده تبدیل شد. این اتفاق باعث شد که همه به فکر تولید مصالحی بیفتند که مزیت های زیادی داشته باشد و بتواند نیاز ساختمان سازان به بلوک های ساختمانی را از بین ببرد.

در سال 1924، یک مهندس به نام دکتر اکسل اریکسون، توانست برای اولین بار بلوک هایی که امروز به آنها بلوک های اتوکلاو شده یا بلوک های هبلکسی می گویند را تولید کند. بعد از او و در سال 1970، جوزف هبل توانست خط تولید این بلوک ها را مکانیزه کرده و مقاومت آنها را نیز افزایش دهد. با این اقدام، بلوک هایی تولید شدند که بسیار سبک و مقاوم بودند. این بلوک، رفته رفته در کل جهان به شهرت خوبی دست پیدا کرد و بسیاری پیمانکاران حوزه ساخت به فکر خرید بلوک سبک افتادند. امروزه، بسیاری کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی در حال تولید این بلوک هستند.به این نوع بلوک، بلوک هبلکس (بلوک aac) نیز گفته می شود.

مزیت هایی که بلوک های سبک دارند به گوش ساختمان سازان ایرانی نیز رسیده و این مصالح چند سالی است که در کشورمان نیز به کار برده می شود. گرچه قیمت بلوک سبک در مقایسه با برخی مصالح قدیمی بالاست، اما مزیت هایی که در این بلوک به چشم می خورد آن را به یک رقیب جدی برای مصالح قدیمی تبدیل کرده است. از آن به بعد بود که بست هایی چون بست تخت وارد بازار شدند.

بلوک هبلکس چیست؟ تفاوت آن با بلوک سبک چیست؟

بلوک های هبلکسی از جمله واژه هایی هستند که در حوزه ساختمان سازی مدرن ممکن است نام آن را زیاد شنیده باشید. در پاسخ به سوال بلوک هبلکس چیست، باید بگوییم که این بلوک نیز نوع بلوک سبک به شمار می رود و از سیلیس و سیمان در ساخت آن استفاده می کنند.

موضوعی که به شما کمک خواهد کرد تا این نوع بلوک را بهتر بشناسید، دیگر نامی است که به این بلوک ها گفته می شود؛ بلوک های هبلکسی را با نام بلوک های سبک نیز می خوانند و با توجه به این نکته، می توان در تعریف و پاسخ به سوال بلوک سبک چیست، از واژه بلوک های هبلکسی نیز استفاده کرد.

این بلوک ها از جمله مصالح ساختمانی پر کاربرد به شمار می روند و روی کاهش تخریب سازه ها و ساختمان ها در اثر وقوع اتفاقاتی مانند زلزله، تاثیر بسزایی از خود نشان می دهند. اجرای نما روی این بلوک ها نیز به راحتی صورت گرفته و هزینه اضافه ای را به پروژه تحمیل نمی کنند. به همین جهت است که امروزه از این نوع بلوک زیاد استفاده می کنند. عدم نیاز به ملات های سیمانی از دیگر مزیت هایی است که می توان در مورد این بلوک مطرح کرد.

پادکست شماره 1 بلوک سبک

شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :

مراحل تولید بلوک هبلکس⭐ (از 0 تا 100)

بلوک سبک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

بلوک سبک چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

بلوک های سبک که به اختصار بلوک aac (مخفف عبارت Autoclaved Aerated Concrete) نامیده می شوند، انواعی از بلوک بتنی سبک و متخلخل محسوب می شوند. ساختار این بلوک ها حالت سلولی یا اسفنجی دارد و حباب های خالی داخل بلوک موجب کاهش وزن آن نسبت به بلوک های سیمانی و بتنی معمولی می گردند.

نکته ای که درباره بلوک های سبک وجود دارد این است که وزن پایین این بلوک ها باعث کاهش بار مرده ساختمان می شوند. اما از طرف دیگر وزن کم این بلوک ها معادل مقاومت فشاری پایین می شود که منجر به مناسب نبودن آنها برای دیوار های باربر خواهد شد.

در نتیجه بلوک هبلکس فقط برای دیوار های پیرامونی و غیر باربر کاربرد دارند. تا اینجا تقریبا پاسخ سوال بلوک سبک چیست را دریافتید و اکنون می خواهیم به مزایای این بلوک ها، قیمت و نحوه ساخته شدن آن بپردازیم. درباره ساختار بلوک های سبک اگر نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، می توانید مقاله بتن هوادار اتوکلاو شده چیست را مطالعه کنید.

پادکست شماره 2 بلوک سبک

انواع بلوک سبک ساختمانی چه مزایایی دارند؟

علت استفاده رایج از بلوک های سبک در پروژه های ساختمانی در حقیقت مزایا و ویژگی های منحصر بفرد این بلوک ها است که عبارتند از:

  • سبک بودن: بارز ترین خصوصیت این بلوک ها، وزن پایین آنهاست که هم مقاومت ساختمان را افزایش می دهد و هم سرعت و هزینه اجرا را کمتر می کند. وزن بلوک هبلکس به ازای هر متر مکعب حدودا 500 تا 600 کیلوگرم می باشد که نسبت به سایرین، کمترین هزینه را داراست.
  • مقاومت بالا در برابر حرارت: به دلیل ترکیبات و فرآیند منحصر بفرد تولید این بلوک ها، مقاومت آنها در برابر حرارت و دما بسیار بالا می باشد. این امر همچنین باعث کاهش مصرف انرژی می شود.
  • مقاومت بالا در برابر زلزله: وزن پایین، متخلخل بودن، متریال و بافت بلوک هبلکس باعث شده است که مقاومت این بلوک در برابر زلزله بسیار بالا باشد. ضمنا در پروژه های ساخت و ساز با بلوک های سبک از ملات مخصوصی به نام چسب هبلکس استفاده می شود که خود این ملات نیز مقاومت ساختمان را افزایش می دهد. در صورت استفاده از این بلوک ها، لازم است خرید چسب هبلکس و بست رادیکالی انجام شود.
  • سرعت عمل بالا در اجرا: همانطور که در عنوان بلوک سبک چیست ذکر کردیم، وزن پایین این بلوک ها منجر به سرعت بالای اجرا و کاهش هزینه نصب بلوک ها می شود. استفاده از بست کرکره ای نیز همین نتیجه را به دنبال دارد.
  • قابلیت سوراخ کاری، میخ زنی و برشکاری آسان: این قابلیت به ساختمان سازان اجازه می دهد که بتوانند از چسب هبلکس در اندازه و ابعاد مختلف استفاده کنند. ضمن اینکه این ویژگی یکی از مهم ترین خصوصیات بلوک های aac است که آنها را از سایر بلوک ها متمایز می کند.
  • عایق صوتی و حرارتی: در ابتدا ذکر کنیم که این ویژگی در چسب هبلکس نیز وجود دارد، زیرا ترکیبات اولیه این محصول تا حدودی شبیه بلوک aac است. بلوک های سبک ضریب انتقال صوتی و حرارتی پایینی دارند و به همین دلیل مورد توجه بسیاری از مهندسین ساختمان قرار می گیرند.

اکنون در پاسخ به سوال بلوک سبک چیست، بیشتر اطلاعاتی که لازم بود درباره این محصول بدانید را خدمتتان ارائه دادیم. پیش از صحبت درباره قیمت بلوک سبک، می خواهیم با چسب هبلکس بیشتر آشنا شده و اطلاعاتی درباره آن ارائه دهیم.

پادکست شماره 3 بلوک سبک

چسب هبلکس چیست؟

چسب هبلکس همواره در پروژه های ساختمانی همراه با بلوک های سبک استفاده می شود، چرا که بیشترین سازگاری را به لحاظ ساختاری با آنها دارد. این چسب از ترکیب سیمان پرتلند، ماسه ریزدانه و دو نوع چسب پلیمری حاصل شده است و استفاده از آن مزایای متعددی به همراه دارد. حتی در مقاله معایب چسب هبلکس ذکر کردیم که این محصول عملا عیب چندانی ندارد و مزایای آن بسیار بیشتر از عیب هایش هستند.

در تکمیل پاسخ به سوال بلوک سبک چیست باید بگوییم که مزایای این محصول شامل موارد زیر می باشد:

  • قدرت استحکام بالا
  • چسبندگی عالی
  • مقاومت بالا در برابر زلزله
  • عایق صوتی و حرارتی
  • کاهش سرعت و هزینه اجرا
  • عدم نیاز به هیچ نوع عمل آوری یا سایر انواع گچ کاری
  • میزان هدر رفت آن بسیار ناچیز است
  • کیفیت و دوام بالا

هنگام کار با چسب هبلکس به یکسری وسایل نظیر همزن چسب هبلکس نیاز خواهد بود. استفاده از بلوک سبک و ملات مخصوص آن از جنبه های مختلف برای ساختمان سازان سودمند خواهد بود. در آخر برای تکمیل پاسخ سوال بلوک سبک چیست، می خواهیم به بررسی قیمت مصالح ساختمانی فوق بپردازیم.

 

 

قیمت بلوک سبک هبلکس چقدر است؟

همانطور که گفتیم بلوک هبلکس قیمت کمتری نسبت به سایر بلوک های aac دارد. منتهی به دلیل تنوع مراجع فروش، این محصول با قیمت های متفاوتی در بازار عرضه می شود. رنج قیمت بلوک heblex در بازار از 300 هزار تومان شروع شده و تا 800 هزار تومان نیز می رسد. قیمت چسب هبلکس نیز حدودا بین 200 تا 300 هزار تومان است.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک سبک با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

انواع بلوک سبک ساختمانی چه مزایایی دارند؟

قیمت بلوک لیکا بیشتر است یا قیمت بلوک سبک؟

یکی از انواع بلوک های سبک در کشور، بلوک لیکا است. این نوع بلوک، یک نوع بلوک سبک سیمانی است و به مانند بلوک سبک، طرفداران زیادی دارد. در ساخت بلوک های لیکا، سبکدانه را با سیمان و آب ترکیب می کنند و این بلوک را به دست می آورند. مزیت هایی که بلوک های لیکا دارند، باعث شده است که بعد از بلوک های هبلکسی، در ساختمان سازی مدرن زیاد از آنها استفاده شود.

نکته مهمی که در مورد این نوع بلوک باید مورد توجه قرار داده شود، قیمت آن است. قیمت بلوک لیکا در مقایسه با بلوک های سیمانی، بالاتر بوده و این نیز به دلیل متریال متفاوتی است که در ساخت بلوک های لیکا به کار برده شده است.

چنانچه به عنوان یک مهندس و یا مدیر پروژه می خواهید برای خرید بلوک سبک و بلوک های لیکا اقدام کنید، بهتر است به منابع معتبر فروش مراجعه کنید. این منابع، به شما کمک می کنند تا بتوانید علاوه بر دریافت بلوک هایی با کیفیت، و به واسطه خرید بلوک هایی با قیمتی مناسب، از نظر اقتصادی و صرفه جویی نیز در کنترل هزینه های پروژه، موفق تر عمل کنید.

پادکست شماره 4 بلوک سبک

قیمت بلوک لیکا بیشتر است یا قیمت بلوک سبک؟

قیمت بلوک پوکه ای بیشتر است یا قیمت بلوک سبک؟

قبل از آنکه در مورد قیمت بلوک پوکه ای صحبت کنیم، لازم می دانیم در خصوص بلوک های پوکه ای، چیستی آنها و مواد به کار برده شده در ساختشان نکاتی را بیان کنیم. بلوک های پوکه ای، انواعی از بلوک هستند که در آنها سیمان، ذرات پوکه معدنی، ماسه و آب به کار برده شده است. به همین دلیل است که به این نوع بلوک، بلوک های پوکه ای گفته می شود.

برای اجرا و ساختن دیوارهای حاشیه ای و دیوارهای تیغه ای از این نوع بلوک و ناودانی منقطع استفاده می شود. وزن این بلوک، پایین است و استحکام خوب و قابل توجهی دارد. این نوع بلوک برای ساخت دیوارهای باربر گزینه مناسبی نیست.

حال که با بلوک های پوکه ای سبک آشنا شدیم، خوب است به بررسی تفاوت قیمت این نوع بلوک و قیمت بلوک های سبک بپردازیم. از آنجایی که ما در کشورمان، هیچگاه با ثبات قیمت مواجه نیستیم، به همین دلیل نمی توانیم با اطمینان کامل بگوییم که کدام یک از انواع بلوک، قیمت بالاتری دارد. هم در زمان خرید بلوک سبک و هم در زمان خرید بلوک های پوکه ای باید به منابعی مراجعه کرد که در حوزه فروش این بلوک ها فعالیت می کنند.

این منابع، که سورنا هبلکس نیز یکی از آنهاست، می توانند قیمت دقیق بلوک سبک و ابزار هبلکس را در اختیار شما قرار دهد. برای خرید پوکه های معدنی نیز بهتر است با تولیدکنندگان آن صحبت شود.

 

مراحل چسب زنی بلوک سبک

 

تفاوت بلوک سیمانی سبک با بلوک سبک چیست؟

یکی از انواع بلوک هایی که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، بلوک سیمانی سبک است. برای ساخت این نوع بلوک از سیمان، پوکه یا ماسه و آب استفاده می کنند. این ترکیب را با دستگاهی به نام دستگاه پرسی بلوک زنی، روی سطح صاف یا باند بتنی تولید می کنند.

نکته مهمی که خوب است در مورد تفاوت بلوک های سیمانی و بلوک سبک مورد توجه قرار دهید، میزان وزن آنهاست. به دلیل شرایط خاصی که در تولید بلوک های سبک رعایت می شود، این بلوک ها وزن کمتری نسبت به بلوک های سیمانی سبک دارند. به همین جهت است که در دیوارهای داخلی ساختمان ها از بلوک های سبک بیشتر استفاده می کنند.

قیمت اجرای بلوک هبلکس که به آن بلوک سبک نیز گفته می شود، دیگر تفاوتی است که بین بلوک های سیمانی و سبک مشاهده می شود. درست است که قیمت بلوک سبک بالاست، اما به جهت کاهش و حذف هزینه های مربوط به عایق کاری ساختمان در برابر سرما، گرما و صوت، هزینه کلی پروژه ها به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد. به همین جهت به صورت کلی می گوییم که خرید بلوک سبک صرفه اقتصادی بالاتری نسبت به خرید بلوک های سبک سیمانی دارد.

پادکست شماره 5 بلوک سبک

آیا برای نصب بلوک سبک، تست چسب بلوک هبلکس الزامی است؟

بعد از خرید بلوک سبک، باید برای تهیه چسب های با کیفیت مخصوص این بلوک ها نیز اقدام کرد. برای نصب چنین بلوکی از ملاتی به خصوص به نام چسب هبلکس (ملات هبلکس) استفاده می کنند. شاید برخی افراد در زمان استفاده از این ملات تعجب کرده و با خود بگویند که این مقدار کم از چسب چگونه می تواند بلوک ها را در کنار هم قرار دهد و آنها را به هم بچسباند.

از آنجایی که این چسب از ابعاد متفاوت از جمله چسبندگی کششی اولیه، مقاومت کششی در مقابل حرارت، و چسبندگی کششی غوطه وری در آب بررسی شده، به همین دلیل گزینه قابل اعتمادی برای ساخت یک ساختمان به کمک بلوک های هبلکسی است.

تولیدکنندگان چسب های هبلکسی برای آنکه مشتریان خود را در جریان اطلاعات فنی و تخصصی این چسب قرار دهد، نتایج ارزیابی های خود را در کاتالوگ ها درج می کنند. به این شکل می توان با دیدی باز و بدون نگرانی در مورد مقاومت و کیفیت این نوع چسب، برای خرید چسب هبلکس اقدام کرد.

چنانچه می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد تست این چسب به دست آورید، مقاله تست چسب بلوک هبلکس را مطالعه کنید و برای خرید و اطلاع از قیمت بلوک سبک به منابع معتبر مراجعه کنید.

قیمت بلوک پوکه ای بیشتر است یا قیمت بلوک سبک؟

چرا قیمت بلوک سفالی از قیمت بلوک سبک، پایین تر است؟

یکی از مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی، بلوک های سفالی هستند. در ساخت این بلوک ها از خاک رس استفاده می کنند و برخی مزیت ها در آن به چشم می خورد که از آن جمله می توانیم به سبک بودن، بالا بودن سرعت اجرای پروژه و حمل و نقل آسان اشاره کنیم. با وجود همه این مزیت ها، باز هم نمی توان از این بلوک به عنوان رقیب بلوک سبک یاد کرد. درست است که قیمت بلوک سبک در مقایسه با قیمت بلوک سفالی بالاست، اما مزیت های بی شمار و قابل توجهی در بلوک های سبک به چشم می خورد که هیچ کدام یک از آنها در آجرهای سفالی وجود ندارد.

از جمله مزیت هایی که باعث شده خرید بلوک سبک با استقبال خوبی مواجه شود، عایق بودن آن در برابر سرما، گرما و صوت است. این بلوک ها به دلیل متریال خاصی که در تولیدشان استفاده شده و به دلیل طی کردن یک مسیر متفاوت برای ساخت و تولید، می توانند در ادامه اجرای پروژه موجب حذف هزینه مربوط به عایق کاری ساختمان شوند. بلوک های سفالی، تنها در صورتی که فوم دار باشد به عنوان یک عایق عمل می کنند که قیمت این نوع بلوک ها نیز بالاست و با قیمت پایینی عرضه نمی شوند.

پادکست شماره 6 تست چسب بلوک سبک چیست؟

با تاریخچه بلوک سبک آشنا شوید!؟

تفاوت مشخصات بلوک لیکا با بلوک سبک چیست؟

یکی از انواع بلوک هایی که در ساخت بنا به کار برده می شود، بلوک لیکا است و برای کسانی که با این نوع بلوک آشنایی زیادی ندارند، ممکن است این سوال پیش آید که تفاوت مشخصات بلوک لیکا با بلوک سبک در چیست. برخی از تفاوت های فنی این دو نوع بلوک به شرح زیر است:

1- تفاوت در متریال به کار برده شده در ساخت؛

در ساخت بلوک های سبک، از پودر آلومینیوم، سیلیس و سیمان استفاده می کنند؛ اما در ساخت بلوک های لیکا از سنگدانه های سبک رسی استفاده می شود. به این سنگدانه ها اصطلاحا، لیکا گفته می شود و به همین دلیل است که این نوع بلوک را لیکا می خوانند. دانه های لیکا را در کوره های گردان حرارت می دهند. ترکیب موادی در ساخت بلوک های اتوکلاوی استفاده می شود، در دستگاه اتوکلاو قرار می گیرد. در این دستگاه، تخلخل یکی از خواصی است که به بلوک اضافه می شود.

2- سطح بلوک؛

از دیگر تفاوت هایی که می توان بین بلوک سبک هبلکس و بلوک های لیکا مشاهده کرد، سطح بلوک است.  بلوک اتوکلاو شده یا هبلکسی سطح کاملا صاف و مسطحی دارد؛ اما بلوک های لیکا به دلیل استفاده از سنگدانه ها در ساخت و تولید آنها، سطح صافی ندارند. همین مورد به تنهایی، یکی از مزیت ها و برتری های بلوک هبلکسی به بلوک های لیکا است.

 

مقاومت در برابر آتش و تفاوت مشخصات بلوک لیکا با بلوک سبک

 

3- مقاومت در برابر آتش؛

از دیگر تفاوت هایی که بین بلوک های لیکا و بلوک سبک وجود دارد، مقاومت در برابر آتش است. در ساخت و تولید بلوک های سبک از متریال هایی چون سیلیس استفاده شده و به همین دلیل است که این بلوک ها مقاومت بسیار خوبی در برابر آتش سوزی از خود نشان می دهند.

4- عایق بودن در مقابل حرارت و صوت؛

اگر می خواهید بدانید که یکی از برترین مزیت های بلوک سبک چیست، باید به شما بگوییم که آن، عایق بودن در مقابل حرارت و صوت است. بلوک های سبک به دلیل مسیر متفاوتی که در طی ساخت طی می کنند، به یک بلوک متخلخل تبدیل می شوند و همین خاصیت باعث شده که انتقال صوت و گرما و سرما از این بلوک ها به شدت کاهش پیدا کند. این موضوع سبب شده است که ساخت ساختمان با بلوک های سبک، صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی به همراه داشته باشد. هر جایی که نیاز است ساختمان به خوبی عایق کاری شود، بهتر است بلوک سبک هبلکس را به کار برد.

5-وزن و میزان سبکی و سنگینی؛

موضوعی که باعث شده این روز ها انواع بلوک سبک در ساخت و ساز به کار برده شود، وزن و میزان سبکی و سنگینی بلوک های سبک در مقابل لیکا است. بلوک های سبک اتوکلاو شده یکی از سبک ترین و کم وزن ترین بلوک های موجود به شمار می روند.

 

تفاوت مشخصات بلوک لیکا با بلوک سبک چیست؟

کاربردهای بلوک سبک چیست؟

یکی از دلایلی که باعث شده عده ی زیادی بخواهند در مورد بلوک سبک چیست، اطلاعات به دست آورند، کاربردهای آن است. این بلوک به دلیل مزیت های زیادی که دارد، محبوبیت قابل توجهی پیدا کرده و بسیاری از فعالان صنعت ساختمان در پی آن هستند که از این بلوک در ساختمان سازی استفاده کنند. همان طوری که گفتیم، بلوک سبک، وزن کم، و مقاومت بالایی دارد و از طرف دیگر صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی را می توان با خرید بلوک سبک تجربه کرد.

یکی از کاربردهایی که می توان برای این نوع بلوک مثال زد، استفاده از آن به جای آجر و بلوک های سیمانی است. انواع بلوک سبک، مزیت هایی از جمله عایق بودن در برابر صدا، گرما و سرما را داشته و به همین دلیل می توان آنها را برای ساخت دیوار در مجتمع های آپارتمانی و یا حتی تجاری به کار برد.

نه تنها از این بلوک در ساختمان های مسکونی زیاد استفاده می کنند، حتی در جاهایی که بنا مسکونی و یا تجاری نبوده، مانند بنای مربوط به ایستگاه اتوبوس نیز استفاده از این بلوک مشاهده می شود. در ساخت طبقات منفی برخی ساختمان ها نیز از این بلوک زیاد استفاده می کنند. در ضمن، این بلوک برای ساخت کف، ساخت سقف، و ایجاد کردن شیب در بخش های متفاوت ساختمان نیز به کار برده می شود.

 

 

پادکست شماره 7 خرید و قیمت بلوک سبک

 

 

کاربردهای بلوک سبک چیست؟

از دیگر مزایای بلوک سبک سقف ساختمان (بلوک سبک هبلکس سقفی) چه میدانید؟

مزیت هایی که در بلوک های سبک به چشم می خورد، تنها در مواردی که اشاره کردیم خلاصه نمی شود. این بلوک ها مزیت های دیگری به شرح زیر دارند:

 

 

1- جزء مصالح سبز به شمار می روند؛

مصالح سبز به آن دسته از مصالحی گفته می شود که در ساخت و تولید آنها از سوخت فسیلی استفاده نمی کنند. این دسته از مصالح، سازگاری زیادی با طبیعت داشته و هیچ مشکلی برای آن به وجود نمی آورند. از آنجایی که در تولید و ساخت بلوک سبک از متریال های سازگار با محیط زیست و طبیعت استفاده می شود، به آن مصالح سبز می گویند.

2- حمل و نقل آنها بسیار راحت است؛

اگر کسی از ما بپرسد که مهم ترین مزیت بلوک سبک چیست، در مورد حمل و نقل و جا به جایی راحت آن صحبت می کنیم. یکی از مراحل ساختمان سازی که نیروی زیادی از کارگران می برد، جا به جا کردن و حمل کردن مصالح و بلوک سبک هبلکس است. از آنجایی که بلوک های سبک، وزن کمی دارند جا به جایی آنها بسیار راحت است و کارگران را خسته نمی کند. انواع بلوک سبک، با داشتن این خصوصیت به یکی از محبوب ترین و رایج ترین بلوک ها در حوزه ساختمان سازی تبدیل شده اند.

مزیت های بلوک سبک (بلوک سبک هبلکس سقفی)

3- حشرات نمی توانند در بلوک سبک، لانه گزینی کنند؛

یکی از مواردی که باعث شده بلوک های سبک تفاوت زیادی با سایر مصالح و بلوک های موجود در بازار پیدا کنند، مواد اولیه ای است که در ساخت آنها به کار برده شده است. این مواد اولیه، علاوه بر آنکه باعث ایجاد برخی مزیت های منحصر به فرد در آن شده است، باعث شده حشرات موذی نیز نتوانند در این بلوک ها لانه ساخته و اذیت و آزاری برای اهل خانه به وجود آورند. در ضمن، بلوک سبک هبلکس به دلیل مقاومت بالایی که دارد به حشرات اجازه نمی دهد که در آن رشد و تکثیر پیدا کنند. این نیز، یکی از دلایل بسیار مهم در افزایش خرید بلوک سبک به شمار می رود.

 

 

4- انواع بلوک سبک (بلوک اتوکلاو شده) مقاومت بالایی در برابر فشار دارد؛

دیگر پاسخی که می توان به سوال مزیت های بلوک سبک چیست، بدهیم بالا بودن مقاومت این نوع بلوک به فشار است. یکی از مهم ترین پارامترها در هر سازه، مقاومت آن به فشار است. وقتی از این نوع بلوک در ساختمان سازی استفاده می شود، به دلیل افزایش مقاومت ساختمان در برابر فشار، سازه و به صورت کلی بنا نیز در مقابل فشارهای وارده مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. کاهش وزن مرده ساختمان نیز در کنار سایر مزیت ها، از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل است که این روزها، قیمت بلوک سبک افزایش پیدا کرده است.

 

 

پادکست شماره 8 بلوک سبک و مزیت های آن

 

 

از دیگر مزایای بلوک سبک سقف ساختمان (بلوک سبک هبلکس سقفی) چه میدانید؟

قیمت دستمزد دیوار چینی با بلوک سبک چیست؟

یکی از ابهامات و سوالاتی که در مورد بلوک سبک به وجود می آید، قیمت آن است. قیمت دستمزد دیوار چینی با بلوک در جاهایی که پروژه وسعت و گستردگی زیادی دارد یکی از مهم ترین چیزهایی است که باید به آن توجه و دقت داشت. بلوک های سبک هبلکسی به چند دلیل، باعث کاهش قیمت دیوارچینی می شوند. این دلایل به شرح زیرند:

  • بلوک سبک هبلکس به دلیل وزن کمی که دارد، نیاز به نیروی کارگری کمتری پیدا می کند. همین موضوع، خود سبب می شود که قیمت دیوارچینی آن به شدت کاهش پیدا کند.
  • دیگر مزیتی که باعث شده قیمت دیوارچینی انواع بلوک سبک از قیمت دیوارچینی بقیه بلوک ها کمتر باشد، نیاز کمتر به ملات است. وقتی مقدار کمی از ملات صرف می شود تا این بلوک ها به هم چسبانده شوند، هزینه ای که برای دیوارچینی صرف می شود نیز به شدت کاهش پیدا می کند.
  • نیاز کمتر به سیمان کاری از دیگر دلایلی است که باعث شده قیمت دیوارچینی با کمک بلوک های سبک AAC کاهش قابل توجهی پیدا کند. وقتی سیمان کمتری در ساخت دیوار با این بلوک به کار برده می شود، قیمت نیز به مقدار زیادی کاهش پیدا می کند.

قیمت دستمزد دیوار چینی با بلوک چیست؟

 

  • کاهش هزینه عملیات نازک کاری نیز باعث می شود که استفاده از بلوک های سبک از نظر اقتصادی، به صرفه تر از سایر انواع بلوک ها، مانند بلوک سیمانی، لیکا و سفالی باشد. همه کسانی که می دانند بلوک سبک چیست، با توجه به همین مزیت اقدام به خرید کرده و سعی می کنند ساخت و ساز را با کمک این نوع بلوک انجام دهند.
  • موضوع دیگری که باعث شده بلوک سبک به سایر بلوک های موجود برتری داشته باشد، حذف و از بین رفتن هزینه ای است که قرار بوده برای عایق کاری ساختمان صرف شود. بلوک های سبک یکی از عایق ترین بلوک ها در مقابل سرما، گرما و صوت به شمار می روند. پیمانکارانی که برای ساخت و ساز، روی مزیت های بلوک سبک هبلکس حساب می کنند، نیازی نیست در آینده هزینه ای برای عایق کاری ساختمان پرداخت کنند.

با توجه به اینکه در بین انواع بلوک سبک، بلوک های اتوکلاو شده یکی از بهترین ها به شمار می روند، توصیه می کنیم برای آنکه هزینه ی دیوارچینی به کمک این بلوک کاهش محسوسی پیدا کند، اولا خرید را به صورت عمده انجام دهید و ثانیا، منابع معتبر و مطرح فروش این بلوک ها را انتخاب کنید. این منابع برای حفظ مشتری های خود سعی می کنند بلوک های سبک را با قیمتی مناسب در اختیار متقاضیان قرار دهند و در جهت به دست آوردن رضایت مشتریان خود قدم بردارند.

 

پادکست شماره 9 قیمت دیوارچینی بلوک سبک

 

 

استفاده از بلوک های سبک از نظر اقتصادی

 

تفاوت بلوک سه جداره با بلوک سبک چیست؟

در مورد سوال بلوک سبک چیست، نکاتی را بیان کردیم. حال می خواهیم در مورد یکی دیگر از انواع بلوک های سبک به نام بلوک های سه جداره که آن نیز در ساختمان سازی به کار برده می شود، نکاتی را بیان کرده و به ذکر تفاوت هایی که بین این دو نوع بلوک وجود دارد، بپردازیم. این تفاوت ها به شرح زیر است:

1- از نظر مواد اولیه به کار برده شده

در ساخت بلوک های سبک سه جداره از آب و پوکه های معدنی استفاده می کنند. این در حالی است که در بلوک های سبک هبلکسی از سیلیس، سیمان و آب استفاده می شود.

2- از نظر وزن

نکته دیگری که می بایست در خصوص بلوک های سبک هبلکسی و سه جداره مورد توجه قرار داد، وزن است. بلوک های سه جداره از بلوک های اتوکلاو شده وزن بیشتری دارند و خوب است ساختمان سازان در زمان انتخاب یکی از این دو نوع بلوک، به این مطلب توجه ویژه ای نشان دهند.

3-از نظر مقاومت به شرایط آب و هوایی متفاوت

یکی از مزیت هایی که باعث شده بلوک سه جداره محبوبیت به نسبت قابل قبولی بین ساختمان سازان به دست آورد، مقاومت آن در برابر شرایط مختلف آب و هوایی است. این نوع بلوک در هر محیطی و در هر اقلیمی قابل استفاده است و می توان از آن در ساخت دیوارهای بیرونی ساختمان ها استفاده کرد.

مراحل اجرای بلوک سبک

پرداخت قیمت بلوک سیمانی باغی به صرفه تر است یا پرداخت قیمت بلوک سبک؟

با توجه به توضیحاتی که در مورد بلوک سبک چیست بیان کردیم، اگر بخواهیم خیلی عادلانه بین بلوک سیمانی باغی و بلوک های سبک قضاوت کنیم و بگوییم که پرداخت قیمت کدام یک از آنها به صرفه تر است، اولین موضوعی که در مورد آنها باید مشخص شود، محلی است که می خواهید این بلوک ها را مورد استفاده قرار دهید.

اغلب متخصصان و کارشناسان بر این باورند، اگر قرار است بلوک سبک را در اطراف و حاشیه باغات به کار گرفت، این کار اصلا صرفه اقتصادی ندارد و بهتر است انجام نشود. در این جاها نصب بلوک سیمانی و پرداخت قیمت بلوک سیمانی باغی به صرفه تر خواهد بود.

برای ساخت ساختمان و یا دیوارچینی دیوارهای غیر باربر بهتر است از بلوک های سبک استفاده شود. حتی در مناطق شمالی کشور، مثل گیلان و مازندران با وجود آنکه بارندگی زیاد است، اما پیمانکاران به درک درست و عمیقی از سوال بلوک سبک چیست رسیده اند و سعی می کنند در پروژه های خود به نحو احسن از آن استفاده کنند. این بلوک ها مزیت های زیادی دارند و توانسته اند توجه عده زیادی را به خود جلب کنند.

 

 

پادکست شماره 10، قیمت بلوک سبک به صرفه تر است یا قیمت بلوک سیمانی باغی

 

بلوک سبک سیمانی چیست؟ مزیت های آن نسبت به بلوک سبک چیست؟

 

بلوک سبک سیمانی چیست؟ مزیت های آن نسبت به بلوک سبک چیست؟

یکی از انواع بلوک سبک که در حوزه ساختمان به کار برده می شود، بلوک سبک سیمانی است. این نوع بلوک که به آن بلوک پوکه ای نیز گفته می شود، از جمله بلوک های ارزان قیمت در بازار بوده و برخی مزیت ها را می توان در آن شاهد بود. از جمله مزیت های این نوع بلوک می توانیم به پایین بودن وزن آن و مقاومت در برابر لرزه و ارتعاش عنوان کرد. موضوعی که باید نسبت به آن توجه و دقت داشته باشید مزیت های این نوع بلوک در مقابل مزیت های بلوک سبک است.

بلوک های سبک، همان طوری که اشاره کردیم از جمله بلوک هایی هستند که مقاومت زیادی در برابر آتش و زلزله از خود نشان می دهند. این بلوک ها وزن بسیار کمی داشته و همواره، تا زمانی که یک بلوک ساختمانی با خصوصیاتی بیش از آنها وارد صنعت ساختمان نشود، بلوک سبک هبلکس به عنوان محبوب ترین بلوک شناخته می شود.

یکی از برتری های بلوک های سبک به بلوک های سبک سیمانی، وزن آنهاست. بلوک های سبک یکی از سبک ترین و کم وزن ترین انواع بلوک های موجود در ساختمان سازی به شمار می روند.

هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی کمتر است یا بلوک سبک؟

حالا که می دانید بلوک سبک چیست، خوب است به دیگر سوالاتی که در مورد این نوع بلوک مطرح می شود، اشاراتی داشته باشیم. یکی از مهم ترین سوالاتی که در مورد این بلوک، ممکن است زیاد پرسیده شود این است که قیمت و هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی کمتر است یا هزینه و قیمت ساخت خانه با بلوک های سبک. برای آنکه بتوانیم به این سوال جواب دهیم، باید ساخت خانه با بلوک های سیمانی و بلوک سبک را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهیم که در ادامه به آن پرداخته ایم:

 

 

1- از نظر مصالح دیوارچینی؛

یکی از مسائلی که باعث شده خرید بلوک سبک با استقبال خوبی از ناحیه ساختمان سازان مواجه شود، کم بودن پرتی مصالح است. بلوک های سبک، کمترین میزان پرتی را دارند و همین مساله باعث می شود که هزینه اجرای پروژه به میزان زیادی کاهش پیدا کند.

2- میزان ملات استفاده شده؛

دیگر موضوعی که به ما کمک می کند تا بتوانیم در زمان دریافت قیمت بلوک سبک و بلوک های سیمانی، بدون شک و تردید عمل کرده و تصمیمی با بیشترین فایده بگیریم، میزان مصرف ملات است. برای چسباندن بلوک های سبک از یک ملات مخصوص به نام ملات هبلکسی استفاده می کنند. این ملات، هم چسبندگی بالایی دارد و هم به میزان زیادی استفاده نمی شود. همین یک مورد باعث می شود که هزینه ساخت خانه با بلوک های سبک، کمتر از ساخت خانه با بلوک های سیمانی باشد.

 

 

پادکست شماره 11؛ مزیت بلوک سبک هبلکس به بلوک سبک سیمانی

 

 

 

بلوک سیمانی یا بلوک سبک

 

3- پرتی مصالح؛

یکی دیگر از تفاوت هایی که بین بلوک های سیمانی و بلوک های سبک وجود دارد، میزان پرتی مصالح است. هر قدر که پرتی یک مصالح بالاتر و بیشتر باشد، قطعا آن بلوک نمی تواند یک بلوک به صرفه و اقتصادی از نظر ساختمان سازی مطرح باشد. در واقع، یک علتی که باعث شده امروزه پیمانکاران فعال در حوزه ساخت و ساز علاقه زیادی به دانستن پاسخ سوال بلوک سبک چیست، پیدا کنند کم بودن پرتی این مصالح است. پرتی بلوک های سبک را می توان در جاهای دیگر نیز به کار برد، در حالی که پرتی بلوک های سیمانی عملا غیر قابل استفاده است و این نیز می تواند یکی از دلایل کاهش هزینه ساخت و ساز با بلوک سبک باشد.

4- مقاومت مصالح در برابر آتش سوزی؛

از بلوک سبک هبلکس به عنوان یکی از مقاوم ترین بلوک ها در مقابل آتش سوزی یاد می کنند. به دلیل سیلیس به کار برده شده، این نوع بلوک مقاومت زیادی در مقابل آتش از خود نشان می دهد. برخی ها معتقدند که بلوک های سبک می توانند تا 6 ساعت در مقابل آتش دوام آورند. وقتی بلوک ها در برابر آتش مقاوم هستند، اگر یک آتش سوزی اتفاق افتد به دلیل مقاومتی که از خود نشان می دهند، خراب نشده و نیازی نیست که برای خرید مجدد انواع بلوک سبک اقدام کرد. این نیز می تواند دیگر دلیل مهم بر کاهش هزینه ساخت و ساز با بلوک های سبک به شمار رود.

 

هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی کمتر است یا بلوک سبک؟

 

کلام آخر

در این مقاله به بررسی کامل بلوک سبک چیست پرداختیم. پیشنهاد می کنیم برای خرید هر یک از مصالح فوق به مراجع معتبری همچون سورنا هبلکس مراجعه کنید و هر گونه سوالی داشتید با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.

4.8/5 - (13 امتیاز)

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!