ابعاد ناودانی منقطع چقدر است

ابعاد ناودانی منقطع چقدر است؟⭐از کجا بخرم؟

   

برای اینکه بدانید ابعاد ناودانی منقطع چقدر است و در سال 1401، قیمت ناودانی منقطع هبلکس چه مقدار می باشد، پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراهمان بمانید. در ضمن باید بگوییم که پیش از هر چیز، لازم است اطلاعات کاملی درباره ناودانی منقطع بدست آوریم.

ناودانی منقطع چیست؟

ناودانی منقطع یا وال پست یکی از تجهیزات ساختمانی نگهدارنده دیوار است. . این محصول از جمله تجهیزات ساختمانی است که به کمک پروفیل فولادی ساخته می شود. در حقیقت وظیفه نگهداری دیوار ها در برابر نیرو های عمود بر صفحه و نیرو های خمشی و کمانشی که به واسطه زلزله به ساختمان وارد می شود را دارد. ابعاد ناودانی منقطع که می توان از آنها در ساخت انواع دیوار استفاده کرد، متفاوت هستند.

اجرای ناودانی منقطع خصوصا برای دیوار های غیر باربر که معملا با بلوک heblex ساخته می شود بسیار کاربردی است. البته باید بگوییم با توجه به وزن سبک این بلوک ها، استفاده از آن در دیوار هایی که با این بلوک ها ساخته می شود، ضروری تر است. در گذشته با روش نبش کشی اقدام به مقاوم کردن دیوار ها می کردند، اما استفاده از این روش تا حدودی به هنگام زلزله و اتفاقات این چنینی کارامد نبود و حتی موجب خسارات مالی و جانی می شد.

اما امروزه با وجود ناودانی منقطع چنین اتفاقی نمی افتد. ضمن اینکه علاوه بر وال پست منقطع، بست های رادیکالی نیز موجب افزایش مقاومت ساختمان می شوند. بکارگیری بست های رادیکالی حتی از اجرای ناودانی های منقطع آسان تر است. برای اینکه بیشتر با این محصول آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم حتما مقاله بست رادیکالی چیست را بخوانید. قبل از پرداختن به ابعاد ناودانی منقطع، می خواهیم درباره مزایای این محصول صحبت کنیم.

قیمت ناودانی منقطع گالوانیزه چقدر است

استفاده از ناودانی منقطع چه مزایایی دارد؟

از آنجایی که در چند سال اخیر، کشورمان در معرض زلزله های متعدد قرار گرفته است، استفاده از ناودانی منقطع در ساختمان سازی اجباری می باشد. طبق آئین نامه بست رادیکالی و آیین نامه 2800 مقررات ملی ساختمان، امروزه استفاده از ناودانی منقطع و سایر تجهیزاتی که ایمنی ساختمان را افزایش می دهند الزامی است. پس شما خواه ناخواه باید از این تجهیزات در پروژه های ساخت و ساز خود استفاده کنید.

پس به همین دلیل بهتر است مزایای استفاده از ناودانی منقطع را بدانید و با ابعاد ناودانی منقطع که بعدها قرار است در پروژه های خود استفاده کنید، آشنایی داشته باشید.

  • استفاده از وال پست باعث کاهش سختی سازه می شود.
  • با استفاده از وال پست، می توان فاصله دیوار و قاب را با مصالحی نظیر پشم سنگ، یونولیت و … پوشاند. این کار امکان جابجایی جانبی را فراهم می کند.
  • قیمت ناودانی منقطع هبلکس مقرون به صرفه و اقتصادی است.
  • با مقاوم سازی ساختمان، از بروز خسارات و ضررهای مالی سنگین در آینده جلوگیری می کند.
  • هنگام زلزله، نیروهای وارده را از دیوار به فریم منتقل کرده و موجب استحکام بیشتر دیوار می شود.
  • باعث تقویت عملکرد دیوار در برابر بارهای لرزه‌ای دینامیک سازه می‌شود.

حال که مزایای استفاده از وال پست را دانستید، قرار است به بررسی ابعاد ناودانی منقطع، قیمت آن و همچنین قیمت بلوک هبلکس بپردازیم. در واقع از آنجایی که استفاده از بلوک های اتوکلاو شده در ساخت و ساز رواج یافته است، در بسیاری از مواقع این دو محصول در یک پروژه استفاده می شوند.

ابعاد ناودانی منقطع چقدر است؟

جنس ناودانی منقطع، طبق آیین نامه از ورق سرد نورد شده به ضخامت  ۲ میلی ‌متر می ‌باشد که دارای کف با عرض ۱۰.۵ ، ۱۵.۵ و ۲۰.۵ سانتی ‌متر است. تمامی وال پست ها در طول های 10، 15 و 40 سانتی متر تولید می شوند. ضمنا ارتفاع لبه آنها باید 5 یا 7 سانتی متر در نظر گرفته شود. از این محصول می توان برای مقاوم سازی دیوار ها و سقف ساختمان نیز استفاده کرد. معمولا سقف ساختمان های امروزی با استفاده از بلوک هبلکس سقفی ساخته می شود.

اکنون که ابعاد ناودانی منقطع را می دانید، می توانیم به بررسی قیمت این محصول بپردازیم.

قیمت ناودانی منقطع گالوانیزه چقدر است؟

قیمت ناودانی بستگی به طول، ارتفاع لبه و ضخامت آن دارد. متعدد بودن ابعاد ناودانی منقطع باعث می شود تا انتخاب های متعددی برای خرید ناودانی منقطع بلوک هبلکس داشته باشیم. در صورتی که:

طول (سانتی متر)

ضخامت 1.5 میلی متر

ضخامت 2 میلی متر

10

160.000

200.000

15

200.000

250.000

40

490.000

650.000

اما درباره قیمت بلوک، باید بدانید که با فرآیند متفاوتی نسبت به بلوک های سیمانی یا بلوک های بتنی معمولی تولید می شوند. در مقایسه بلوک هبلکس با سفال یا بلوک های سیمانی، این بلوک وزن کمتر و قیمت بیشتری دارد. قیمت این بلوک ها با توجه به مراجع فروش و تولیدی های متعدد، از 200 تا 800 هزار تومان متغیر است.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

آیا ابعاد ناودانی منقطع در زمان خرید اهمیت دارد؟

در مطالب قبلی به طور مفصل راجع به ابعاد و انواع مختلف ناودانی ها صحبت شد. هنگام خرید وال پست های منقطع، خریدار باید به نکات مهمی توجه کند تا علاوه بر کیفیت وال پست، خریدی راحت و موفق را تجربه کند؛ این نکات به شرح زیرند:

  • از آنجایی که کارخانجات تولید این ناودانی، در کشور متعدد هستند و کیفیت و میزان استحکام ناودانی نیز تا حد زیادی وابسته به برند سازنده آن است، در زمان خرید، باید به کارخانه تولید کننده ناودانی توجه کرد.
  • به دلیل تنوع در نوع و ابعاد ناودانی منقطع، متقاضی باید طبق نظر نقشه کش و مجری ساختمان، این ناودانی ها را انتخاب و تهیه کند.
  • تعداد ناودانی منقطع نیز باید بر اساس متراژ دیوار ها، دستورالعمل اجرای ناودانی و دستور مهندس ناظر تعیین شود.

قیمت ناودانی های منقطع نیز برای خریدار مهم است. البته این را هم بدانید که هرگز نباید قیمت را فدای کیفیت کنید. ضمن اینکه در صورت خرید ناودانی به تعداد بالا، به خصوص برای پروژه های بزرگ ساخت و ساز، قیمت نهایی با تخفیف ویژه ای تعیین می شود. در نهایت، با توجه به عدم امکان جوشکاری در بلوک های اتوکلاو شده، بهتر است زمان خرید ناودانی، اتصالات مربوط به آن را نیز خریداری کنید.

آیا ابعاد ناودانی منقطع در زمان خرید اهمیت دارد؟

چرا وال پست منقطع، جایگزین وال پست نبشی شده است؟

وال پست منقطع در سال های گذشته، جایگزین وال پست های نبشی قدیمی شده است و ضمن تغییر ابعاد ناودانی منطقع و شکل ظاهری الزام استفاده از آن در آیین نامه اجرایی دیوار های هبلکسی نیز آمده است.

نبشی ها را در گذشته روی دیوار نصب کرده و فیلر یا پرکننده را که نوعی عایق از جنس پشم سنگ یا یونولیت بود، پشت نبشی اجرا می کرده اند. این کار عملا در لرزه های زلزله هیچ تاثیری نداشت؛ اما بعد از ساخت وال پست های منقطع، فیلر ها را مستقیما پشت تیغه اجرا می کنند. ضمن اینکه در روش سنتی، خود تیغه ها مسلح نبودند، اما با به کارگیری وال پست منقطع U شکل می توان میلگرد های بستری را در سوراخ های لوبیایی شکل وال پست متصل کرد تا تیغه ها نیز مسلح شوند.

بر خلاف نبشی های قدیمی، وادار های میانی H شکل که توسط وال پست های کشویی در زیر تیر ها نصب می شوند، باعث ایجاد حرکت مفصلی شده است. این مورد در نبشی های قدیمی دیده نمی شود؛ زیرا آن ها در زیر سقف ها ثابت بوده و حرکتی نداشته اند. ضمنا، تغییر ابعاد ناودانی منقطع موجب افزایش دوام سازه می شود.

چرا وال پست منقطع، جایگزین وال پست نبشی شده است؟

انواع ناودانی منقطع در ساختمان کدامند؟

برای پاسخ به این سوال که انواع ناودانی منقطع در ساختمان کدامند؛ باید گفت که ناودانی‌ ها در کل وظیفه ای مشابه به هم دارند، اما نحوه استفاده و شکل ظاهریشان باهم متفاوت است. به طور کلی دو نوع ناودانی در ساختمان استفاده می شود:

1- ناودانی افقی

تعداد و ابعاد ناودانی منقطع در نوع افقی با توجه به ارتفاع دیوار تعیین می شود. این ناودانی اغلب در حد فاصل دیوار هبلکسی و سقف قرار می گیرد. چنانچه ارتفاع دیوار بیشتر از ۳/۵ متر بوده و یا این ارتفاع ۳۰ برابر ضخامت دیوار باشد، طبق آیین نامه، اجرای ناودانی ضروری است.

2- ناودانی عمودی

ناودانی های عمودی که به آن ها وادار میانی هم گفته می شود، در فواصل خاصی از دیوار و به موازات ستوان ها و سازه های عمودی اجرا می شود. ضرورت استفاده از وادار میانی زمانی است که طول دیوار بیش از ۴ متر و چهل برابر ضخامت دیوار باشد. این وال پست ها به صورت دو عدد ناودانی فولادی با ۴ نبشی به هم متصل شده اند‌. ابعاد ناودانی منقطع در نوع عمودی باید اندازه ی ارتفاع دیوار باشد و به وسیله جوش یا اتصالات مخصوص، به سازه یا بتن نصب شود.

در زمان اجرای ناودانی منقطع، به چه عوامل دیگری باید توجه داشت؟

علاوه بر در نظر گرفتن ابعاد ناودانی منقطع، باید به برخی دیگر از نکات مهم در زمان اجرای ناودانی منقطع توجه و دقت داشت. برخی از این نکات به شرحی است که در ادامه بیان می کنیم:

  • قطر ورقی که در ساخت ناودانی ها به کار برده شده است، در کمترین و حداقل ترین میزان، حدود 2 میلی متر است.
  • طول بال وال پست ها نیز در کمترین حالت ممکن باید 7 سانتی متر باشد.
  • برای آنکه وال پست ها زنگ نزنند، باید روکش دار شده باشند. وال پست هایی که ضد زنگ یا اپوکسی یا گالوانیزه هستند، بهترین گزینه ها برای انتخاب و خرید به شمار می رود. این وال پست ها مقاومت قابل قبولی داشته و به همین دلیل است که در آیین نامه های ساخت ساختمان توصیه می شود این نوع ناودانی خریداری شده و به کار برده شود.

نه تنها توجه به ابعاد ناودانی منقطع در نوع خود از اهمیت بالایی برخوردار است، بلکه همه نکاتی که در بالا اشاره کردیم نیز باید در اولویت قرار داشته باشند. این نکات، دوام و استحکام بنا را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد یک ساختمان مقاوم در برابر زلزله و دیگر نیروهای وارده خواهد شد.

آیا فقط ابعاد ناودانی منقطع مهم است؟ نحوه اجرای وال پست منقطع، اهمیتی ندارد؟

مهندسانی که وظیفه آنها نظارت بر یک پروژه عمرانی است، باید به همه وجوه و ابعاد پروژه، از کوچک ترین تا بزرگ ترین مسائل توجه داشته باشند. آنها علاوه بر رعایت ابعاد ناودانی منقطع، باید به نحوه اجرای وال پست ها نیز اهمیت دهند. برای آنکه نحوه اجرای وال پست منقطع در استانداردترین حالت ممکن انجام شود، باید به نکات شرح داده شده در زیر، عمل کرد:

  • برای دیوارهایی که زیر 3.5 متر هستند، بهتر است وال پست های 40 سانتی متری انتخاب شود.
  • برای آنکه صفحه وال پست بین فاصله ایجاد شده بین بلوک ها و وال پست ها به راحتی حرکت کند، بهتر است از فوم و یا پشم سنگ استفاده کرد.
  • فاصله ای که وال پست ها از کف دارند نیز در نوع خود مهم است. آنها باید با کف، حداقل 5 سانتی متری فاصله داشته باشند و به کف و سقف سازه متصل نشوند.
  • برای اتصال وال پست ها به تیر، دیوار و یا ستون از یک ورق عایق حرارتی 3 سانتی متری استفاده می شود. این ورق، بین وال پست و دیوار قرار می گیرد.

کلام آخر

ارائه ابعاد ناودانی منقطع و قیمت آن بر حسب ابعاد، هدف این مقاله بود. اگر هر گونه سوال یا ابهامی درباره خرید بلوک هبلکس، قیمت آن و … دارید، می توانید با کارشناسان سورنا هبلکس تماس حاصل کنید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!