تفاوت بلوک هبلکس و aac

تفاوت بلوک هبلکس و aac در چیست؟⭐بررسی 0 تا 100

بلوک های هبلکسی و aac هر دو یک نام تجاری برای بلوک های سبک اتوکلاو شده هستند. این بلوک ها در اصل، تفاوت ساختاری با هم ندارند و اشاره ی آن ها به یک مصالح ساختمانی است.

تفاوت بلوک هبلکس و aac در چیست؟

بلوک aac یا بلوک اتوکلاو شده، مخفف Autoclaved Aerated Concrete است. این بلوک ها در تجارت و خرید و فروش با نام هایی از جمله: بلوک های سبک، بلوک اتوکلاوی، بلوک متخلخل، بلوک هبلکس، پرین و بلوک سیپورکس شناخته می شوند. همه ی این اسامی در واقع یک بلوک ساختمانی را هدف قرار می دهند و تنها تفاوت بین آن ها، اسمشان است. با این توضیحات نمی توان بین این دو بلوک تفاوتی قائل شد.

قصد ما در این مقاله توضیح مفصل درباره ی بلوک های اتوکلاوی و ویژگی های آن هاست تا سازندگان و مجریان ساخت و ساز قبل از خرید بلوک هبلکس، اطلاعات جامعی درباره ی آن داشته باشند.

از آن جا که ذکر تفاوت بلوک هبلکس و aac کار بیهوده ای است بهتر است بدانید که اجرای بلوک های متخلخل و دیوار چینی با آن ها معمولا با ملات هبلکس انجام می شود، و طول عمر این دیوار ها تقریبا تا زمانی است که ساختمان پابرجاست. قدمت بلوک های هبلکسی نسبت به سایر مصالح دیوار چینی بسیار کمتر است، ولی در همین زمان کم، به دلیل دارا بودن مزایا و ویژگی های مثبت زیادی که داشته است، توانسته جایگاه خوبی در مقایسه با سفال و بلوک های سیمانی پیدا کند.

تفاوت بلوک هبلکس و aac در چیست؟

مشخصات فنی بلوک فشرده سبک بر اساس تفاوت بلوک هبلکس و aac چیست؟

همان طور که گفته شد، بلوک های هبلکسی و اتوکلاوی هر دو یکی هستند و به همین واسطه مشخصات فنی بلوک فشرده سبک را می توانیم به شرح زیر خلاصه کنیم:

  • بلوک فشرده سبک، از سیمان، آهک و سیلیس ساخته شده است که با پاشیدن پودر آلومینیوم و قرار گرفتن در اتوکلاو با فشار بخار آب ۱۲ بار و ۲۰۰ درجه سانتی گراد تشکیل می شود.
  • چگالی بلوک سبک aac بین ۵۵۰ تا ۶۵۰ کیلوگرم بر متر مربع است.
  • ابعاد این بلوک ها معمولا ۶۰*۲۵*۱۰ و ۶۰*۲۵*۱۵ و ۶۰*۲۵*۲۰ است.
  • در دیوار چینی، هر متر مکعب بلوک اتوکلاوی به ۲۵ کیلو گرم چسب هبلکس نیاز دارد.
  • هر یک متر مکعب از بلوک متخلخل به ضخامت ۱۰ سانتی متر، برابر است با ۱۰ متر مربع دیوار.
  • هر یک متر مکعب بلوک سیپورکس با ضخامت ۱۰، معادل است با ۶۶ عدد بلوک.
  • حجم یک عدد بلوک فشرده سبک شده به ضخامت ۱۰، برابر با ۲۰ عدد آجر فشاری است.

این مشخصات، برای بلوک های استاندارد به طور دقیق صدق می کند. البته می توانید برای دریافت قیمت اتصالات بلوک هبلکس و قیمت بلوک های اتوکلاو شده به مراکز معتبر عرضه کننده این مصالح ساختمانی مانند سورنا هبلکس مراجعه کنید.

کاربرد بتن سبک aac یا بلوک اتوکلاو شده چیست؟

با یادآوری این مورد که تفاوت بلوک هبلکس و aac  تنها در نام تجاری آن ها است، لازم است که با کاربرد های این بلوک های سبک بیشتر آشنا شوید.

1-ساخت و ساز ساختمان؛

خرید بلوک هبلکس اغلب برای ساخت و ساز و دیوار های داخلی صورت می گیرد.

2-محوطه سازی؛

بتن سبک aac (هبلکس) به دلیل اینکه در برابر یخ زدگی و سرما مقاومت بالایی دارد، می تواند در خیابان ها و کناره های بلوار و پارک ها به کار رود.

3-حصار کشی؛

بلوک اتوکلاو شده انتخاب خوبی برای حصار کشی اطراف باغ ها است؛ زیرا در ابعاد دلخواهی قابل برش بوده و نیازی به اجرای نماهای هزینه بر مانند سیمان کاری روی هبلکس ندارد.

4-تزئینات بتنی؛

احتمالا آخرین چیزی که از مجسمه ها و نیمکت های پارک یا سنگ فرش های خیابان ها به یاد می آورید، اشکال هندسی یا سیمانی سنگین و زمخت هستند. در سال های اخیر heblex به دلیل طرح پذیری بالا، در ساخت موارد فوق بسیار به کار می رود.

با وجود عدم تفاوت بلوک هبلکس و aac ، مزایا و معایب بلوک هبلکس چه هستند؟

Hebelex یا همان بلوک هایی که در عین استحکام بالا، فشردگی و وزن کمی دارند، به عنوان یک مصالح ایده آل شناخته شده اند. اگر بخواهیم عادلانه این بلوک ها را مورد بررسی قرار دهیم، باید علاوه بر مزایا، معایب بلاوک هبلکس را هم ذکر کنیم.

مزایای بلوک های اتوکلاوی عبارتند از:

  • کاهش هزینه های ساخت و ساز و سرعت اجرای بالا: بلوک های هبلکسی (بلوک سبک) به دلیل وزن کم و ابعاد بزرگی که دارند، علاوه بر اینکه حمل و نقلشان زودتر انجام می شود، دیوارچینی با آن ها نیز به زمان کمتری نیاز دارد. تفاوت بلوک هبلکس و aac با سایر بلوک ها بیشتر بخاطر همین وزن آن هاست.
  • کاهش وزن ساختمان: از آن جایی که این بلوک های هوادار شده، بسیار سبک هستند و برای دیوار چینی به چسب های هبلکسی (ملات هبلکس) با ضخامت کم احتیاج دارند، باید گفت که کاربرد آن ها در ساختمان تا حد زیادی وزن و بافت مرده ساختمان را کاهش می دهد. به علاوه، برای اجرای نما، نیازی به لایه گچ و خاک قبل از گچ کاری روی هبلکس نیست.
  • عایق صدا، گرما و سرما: بلوک بتنی سبک با ضریب انتقال حرارت w/mc0و انتقال صوت ۴۵ تا ۵۵ دسیبل، به عنوان یک عایق مناسب برای عبور صدا و انرژی انتخاب می شود. از طرفی به دلیل عدم تفاوت بلوک هبلکس و aac، این ویژگی برای هر دوی این بلوک ها صدق کرده و یک امتیاز مثبت برای آن هاست. در آتش سوزی های ساختمانی، این بلوک ها تا ۴ ساعت توان تحمل حرارت بالا را دارند.

معایب بلوک های هبلکس به شرح زیر است:

  • این بلوک ها نمی توانند در دیوار های باربر و حمال در ساختمان ها به کار روند. البته با افزایش ضخامت دیوار این مشکل بر طرف می شود، ولی هزینه ها افزایش پیدا کرده و فضای داخلی بیشتری گرفته می شود.
  • قیمت بلوک هبلکس به دلیل ویژگی هایی که در بالا ذکر شد و متریال آن، بیشتر از سایر مصالح ساخت و سازی، مانند آجر فشاری است.
  • این بلوک ها باید مرتبا خیس شوند تا استحکامشان بیشتر شود. این موضوع علاوه بر مصرف آب بالا، باعث صرف زمان و نیروی انسانی مضاعف می شود. در غیر این صورت ترک گچ روی هبلکس یا ترک در دیوار های اتوکلاوی یک اتفاق ناخوشایند ولی حتمی است.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

کاربرد بتن سبک aac یا بلوک اتوکلاو شده چیست؟

تفاوت بلوک هبلکس و acc با سایر بلوک ساختمانی در چیست؟

 با روی کار آمدن بلوک هبلکسی، معایب سایر بلوک ها برای مهندسان مشخص شد. بلوک های اتوکلاو شده به دلیل استفاده از سیلیس و پودر آلومینیوم در ساختار آن، عایق بسیار مناسبی برای صوت و گرما محسوب می شود. همچنین این بلوک ها، به نسبت سایر بلوک های ساختمانی از وزن کم تری برخوردار هستند و در زمان حمل و نقل دچار شکستگی نمی شوند.

بلوک ای ای سی، بسیار متخلل بوده و این مسئله در افزایش استحکام آن بسیار موثر است. این بلوک ها که به صورت کارخانه ای تولید می شوند، کاربرد و نصب آسان تری نسبت به بلوک های دست ساز و کوره ای دارند و هر شخصی می تواند با استفاده از آنها دیواری را بنا کند.

عمده تفاوت بلوک هبلکس و acc که از نمونه های بلوک مدرن هستند با سایر بلوک ها، در استفاده از آن هاست؛ به این شکل که در هنگام استفاده از سایر بلوک ها، از ملات های ماسه و سیمان استفاده می شود که این مسئله قابلیت عایق بودن را در آن ها از بین می برد. به همین دلیل، امروزه بلوک هبلکسی در کار های عمرانی بیش ترین کاربرد را دارد.

 

تفاوت بلوک هبلکس و acc با سایر بلوک ساختمانی در چیست؟

سخن آخر

حال که متوجه شده اید تفاوت بلوک هبلکس و aac تنها به دلیل نام تجاری شان است، بهتر می توانید این بلوک ها را شناسایی کرده و با ویژگی های آن ها بیشتر آشنا شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!