علت ترک گچ روی هبلکس

علت ترک گچ روی هبلکس⭐(راه ترمیم ترک هبلکس تضمینی)

علت ترک گچ روی هبلکس، دغدغه بسیاری از مهندسین ساختمان است که در این مقاله قرار است به آن بپردازیم. همچنین قرار است راه حل تضمینی برای ترمیم و پیشگیری از این موضوع را نیز ارائه دهیم.

علت ایجاد ترک بر روی بلوک های هبلکس چیست؟

بلوک های aac امروزه به دلیل مزایایی که دارند، از آنها به صورت گسترده در ساختمان سازی استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده بلوک هبلکس، سیلیس، آب، آهک و سیمان می باشد. این بلوک ها با کیفیت و کارایی خود، از هزینه های پروژه های ساخت و ساز می کاهند. شیوه اجرای نامناسب این بلوک در ساختمان سازی را می توان علت اصلی ایجاد ترک بر روی دیوار هبلکس در نظر گرفت.

بلوک های heblex باید به هنگام اجرا، باید حداقل به اندازه 15 سانتی متر با یکدیگر هم پوشانی داشته باشند. با اینکه این موضوع، دلیل اصلی ترک گچ روی هبلکس است، اما تنها دلیل آن نیست. عدم چسب زدن درز های عمودی نیز می توانند موجب ایجاد ترک شوند. جالب است بدانید که اگر ترکیب گچ و آب و حتی دمای آبی که گچ در آن حل می شود هم مناسب نباشد، احتمال ایجاد ترک زیاد است.

علت دیگری که ممکن است منجر به ایجاد ترک شود، عدم استفاده از گچ مخصوص هبلکس است. از آنجایی که در این بلوک ها از ماده سیلیس استفاده شده است، باید ملاتی استفاده شود که با این بلوک ها سازگاری بیشتری داشته و به لحاظ ترکیبی با آنها شباهت داشته باشد. این موضوع درباره چسب هبلکس کاملا صدق می کند. در صورتی که به جای خرید چسب هبلکس و استفاده از آن، از ملات سیمان استفاده شود، ممکن است اجرای بلوک ها به خوبی انجام نشده و ترک ایجاد شود.

علت دیگری که می تواند باعث ایجاد ترک گچ روی هبلکس شود، استفاده نادرست از چسب هبلکس است. پیش از اجرا، اگر از نحوه استفاده چسب هبلکس اطلاعی نداشته باشید، ممکن است به علت شیوه نادرست استفاده از آن، اجرای بلوک ها به درستی صورت نگیرد. همچنین باید یک درصد ارتفاع دیوار را با مصالح کاملاً انعطاف پذیر همچون پشم سنگ پر کرد، که یک درصد آن می تواند از سه سانتی متر ما بین ستون و دیوار باشد. این کار از بروز ترک گچ روی هبلکس جلوگیری می کند. اکنون که با علل ایجاد ترک بر روی دیوار آشنا شدید، می خواهیم راه حل ترمیم ترک هبلکس و نکات اجرایی که از این اتفاق جلوگیری می کند را گویا شویم.

شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :

مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار⭐(هبلکس،سفال و لیپر …)

علت ایجاد ترک بر روی بلوک های هبلکس چیست

نکات اجرایی جلوگیری از ترک هبلکس

دانستن نکات زیر از بروز هر گونه ترک دیوار و ترک گچ روی هبلکس جلوگیری می کند.

  1. فاصله بین دیوار با سقف یا تیر، حتما با مصالح انعطاف پذیر پر شود
  2. 3 سانتیمتر از فاصله بین دیوار و ستون با مصالح انعطاف پذیر نظیر پشم سنگ پر شود
  3. هم پوشانی بلوک ها باید حداقل 15 سانتیمتر باشد
  4. برای اجرای بلوک ها حتما از چسب هبلکس استفاده شود. قیمت چسب هبلکس در بازار حدودا 200 الی 300 تومان است.
  5. بعد از اجرای تاسیسات، مسیر ها و سوراخ های موجود با چسب تقویت شود
  6. حتما درز های عمودی بلوک ها چسب زده شود
  7. پیشنهاد می شود در انتهای دیوار چینی، بندکشی مجدد دیوار ها با چسب انجام شود
  8. پس از اجرا حتما برای پوشاندن و محافظت از دیوار ها، از پلاستر استفاده کنید. برای اطلاع بیشتر از انواع پلاستر ها، مقاله پلاستر چیست را مطالعه کنید.
  9. گاهی برخی کارخانجات به علت پایین آمدن هزینه های ساخت بلوک، به جای سیمان و آهک از گچ و آهک استفاده می کنند. لازم است هنگام خرید هبلکس به این موضوع دقت داشته باشید.

با بکارگیری این نکات، به احتمال 80 درصد می توانید از ترک گچ روی هبلکس جلوگیری کنید. ضمن اینکه اجرای این موارد حتی از ترک بلوک ها و دیوار نیز جلوگیری می کند. در کل اگر شیوه اجرای بلوک ها و ساخت دیوار درست باشد، از بروز هر گونه ترک بر روی دیوار جلوگیری می شود.

به کار نبردن گچ مخصوص هبلکس، باعث ترک گچ روی هبلکس می شود؟

زمانی که ما توصیه می کنیم برای چسباندن بلوک های هبلکسی از ملات مخصوص آن استفاده کنید، برخی ممکن است تصور کنند که این بلوک ها باید گچ مخصوص نیز داشته باشند. از آنجایی که یکی از مشکلات موجود، ترک گچ روی هبلکس است، افراد نا آشنا به این بلوک های مدرن تصور می کنند که به کار نبردن گچ مخصوص است که باعث ایجاد ترک شده است.

ما در زمانی که می خواهیم بلوک های هبکلسی را با گچ بپوشانیم، نیازی به خرید و تهیه گچ مخصوص هبلکس نداریم و در واقع چیزی تحت عنوان گچ مخصوص این بلوک در بازار وجود ندارد. تنها چیزی که در مورد این بلوک ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نباید نسبت به آن بی دقتی داشت، تهیه بلوک های با کیفیت است. اگر بلوک های اتوکلاو شده از منابع معتبر خریداری نشوند، اصلا نمی توان با اطمینان کامل در مورد کیفیت آنها اظهار نظر کرد و گفت که این بلوک ها دچار ترک نمی شوند.

پس، هر زمانی که تصمیم می گیرید این بلوک های مدرن را به کار ببرید، در پی خرید انواع با کیفیت آن باشید. این یکی از بهترین راه ها برای کاهش میزان ترک در هبلکسها است.

علت ترک گچ روی هبلکس

نحوه ترمیم ترک هبلکس چگونه است؟

ویژگی ای که بلوک aac دارد، جذب بالای رطوبت است که می تواند منجر به ایجاد ترک گچ روی هبلکس شود. برای جلوگیری از این موضوع باید قبل از گچ کاری هبلکس، نواحی حساس مثل محل اتصال دیوار به تیر و یا ستون را با توری فلزی بپوشانیم. ضمنا حتما قبل از اجرای گچ روی بلوک ها، باید سطح بلوک ها را با آب مرطوب کنیم. این موضوع درباره سایر بلوک های گازی aac نیز صدق می کند. بلوک های aac شباهت زیادی با یکدیگر دارند و این موضوع حتی در تفاوت بلوک هبلکس و سیپورکس نیز مشهود است.

آیا ضخامت گچ روکار عامل ایجاد ترک گچ روی هبلکس است؟

آخرین مرحله گچ کاری بلوک های اتوکلاو شده بسیار اهمیت دارد. این مرحله به دلیل اینکه نمای کار را نشان می دهد باید با ضخامت معین و تراز شده ای اجرا شود. ضخامت گچ روکار با آستر، اگر بیشتر از ۲ سانتیمتر باشد به دلیل تلورانس استاندارد بلوک های متخلخل، احتمال ایجاد ترک بسیار زیاد است. همچنین اگر گچ مصرفی، دانه بندی درشتی داشته باشد ممکن است بعد از اجرا شاهد ترک خوردگی در سطح گچ کاری شده باشید.

ترک گچ روی هبلکس گاهی به عوامل محیطی بستگی دارد. به طور مثال در فصل های خیلی گرم یا سرد نباید گچ کاری انجام شود. در صورتی که مجبور به نازک کاری در این فصول هستید باید دمای آب را به گونه ای تنظیم کنید که ملات گچ کاری، دمای محیط را خنثی کند.

رطوبت نیز به عنوان یک عامل ترک خوردگی گچ به شمار می رود. بهتر است بعد از گچ کاری تمامی درب ها و پنجره ها را باز گذاشته تا هوا در محل گچ کاری شده در جریان باشد و رطوبت، محبوس نشود‌. لرزش دیوار در اثر زلزله یا تنش های موجود در طبقات، یکی دیگر از عوامل ایجاد ترک در سطوح گچ کاری شده است.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

نکات اجرایی جلوگیری از ترک هبلکس

آیا خشک شدن سریع گچ دیوار یک راه حل برای جلوگیری از ایجاد ترک گچ روی هبلکس است؟

ترک گچ روی هبلکس دلایل زیادی دارد، اما دیر خشک شدن را می توان یکی از عمده ترین دلایل آن به خصوص در مناطق سردسیر دانست. هرچه گچ روی دیوار دیرتر خشک شود، آب بیشتری از آن جذب دیوار شده و گچ حالت خشک و ترک خورده ای پیدا می کند. بهترین دما برای خشک شدن گچ ۲۰ تا ۴۰ درجه است. بهتر است در مناطق سردسیر، درب و پنجره ها را عایق کرد تا هوای سرد باعث دیر خشک شدن گچ نشود.

در پروژه های بزرگی که گچکاری باید در حداقل زمان انجام شود از بخاری های بزرگی برای خشک شدن سریع گچ دیوار استفاده می کنند. این بخاری ها که در فروشگاه ها و سالن های بزرگ هم کاربرد دارند، با پرتاب هوای گرم باعث می شوند که گچ و آب موجود در ملات، باهم خشک شود و هیچ ترکی در دیوار ایحاد نمی شود. بهتر است تا حد امکان گچکاری را در فصول گرم انجام دهید و یا ملات را با آب گرم تهیه کنید تا از یخ زدگی و ترک ملات گچ کاری روی دیوار های هبلکسی جلوگیری شود.

آیا خشک شدن سریع گچ دیوار یک راه حل برای جلوگیری از ایجاد ترک گچ روی هبلکس است؟

با دانستن علت ترک گچ روی هبلکس، تعمیر ترک عمیق دیوار گچی چگونه است؟

بعد از اینکه با علت ترک گچ روی هبلکس آشنا شدید، بهتر است ۶ مرحله مهم برای تعمیر ترک عمیق دیوار گچی را نیز بیشتر بشناسید.

1-تمیز کردن گچ اطراف ترک

برای شروع کار باید با استفاده از یک چاقو و ابزار مخصوص این کار، قسمت های اطراف ترک را ریخته و تمیز کنید.

2-آماده کردن نوار درزگیر گچ

به اندازه ترک دیوار، نوار درزگیر گچ را ببرید. این نوار باعث می شود که گچ، راحت تر و یک نواخت تر به دیوار بچسبد.

3-آماده سازی و به کاربردن ملات گچ کاری

ملات گچ کاری را طبق دستور آماده کنید. ابتدا یک لایه نازک ملات را با استفاده از ماله روی نوار درزگیر و اطراف آن بکشید. سپس ملات اصلی را به کار ببرید.

4-چسباندن نوار درزگیر

حال نوار درزگیر را روی قسمت دارای ترک بگذارید. این کار باید با دقت انجام شود تا چین و چروکی در سطح آن ایجاد نشود.

5-گچ کاری دوباره

روی نوار را با دوباره یک ماله گچ کاری کنید. بهتر است این کار را در حد چند سانتی متر بعد از لبه های درزگیر ادامه دهید.

6-سمباده کشیدن

سمباده را به آرامی و روی سطح گچ کاری شده بکشید تا هم سطح قسمت های کناری شود.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا به طور کامل علت ترک گج روی هبلکس را بیان کنیم و راهکار های کارامدی در این باره ارائه دهیم. شما از طریق سورنا هبلکس می توانید از قیمت هبلکس و قیمت چسب هبلکس مطلع شوید.

4/5 - (1 امتیاز)

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!