پلاستر چیست

پلاستر چیست؟ چرا روی سازه های هبلکس استفاده میشود؟

یکی از کارهایی که امروزه برای بازسازی ساختمان ها انجام می شود، توجه به پوشش سطوح داخلی و خارجی است. امروزه، از مواد مختلفی برای پوشاندن سطوح استفاده می کنند که یکی از آنها پلاستر است. از پلاسترها، خصوصا روی بلوک های هبلکسی استفاده می کنند. اگر در مورد این نوع بلوک اطلاعاتی ندارید، مقاله بلوک هبلکس چیست را مطالعه کنید.

پلاستر و انواع پلاستر چیست؟ از چه موادی در تهیه آن استفاده می شود؟

پلاستر، لایه ی پوششی است که روی بخش‌های مختلف ساختمان، مانند دیوارها، ستون‌ها، سقف، کف ساختمان و سایر بخش ها به کار برده می‌شود و هدف اصلی آن، پوشش دادن و محافظت از دیوار است. پلاسترها، با توجه به کاربرد روی دیوارهای مختلف، و همچنین با در نظر گرفتن مواد اولیه مورد استفاده در ساخت، انواع پلاستر به شرح زیر تقسیم بندی می شود:

1- پلاستر گچی

گچ، اصلی ترین متریال برای استفاده در پوششی داخلی و خارجی است و در پروژه های تزئینی، مورد استفاده قرار می گیرد. از پلاستر گچی، در محیط داخلی و خارجی ساختمان نیز استفاده می شود و علاوه بر اینها می توان از آن به عنوان عایق صوتی و حرارتی نیز یاد کرد.

2- پلاستر سیمانی

پلاستر سیمانی، پوششی محکم و چندکاره را بوجود می آورد و به نسبت سایر روش ها، ایده آل تر و مناسب تر است. از پوشش های سیمانی، در محیط های خارجی ساختمان و به عنوان ملات نفوذ پذیر استفاده می کنند، و در برخی موارد بسته به نیاز، در محیط داخلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

پوشش پلاستر سیمانی، تاثیر زیادی در مقاومت و استحکام ساختمان دارد و نوعی عایق رطوبتی، صوتی و حرارتی محسوب می شود. به همین دلیل روی بسیاری از سازه های هبلکسی استفاده می شود. برای خرید بلوک هبلکس با کیفیت به منابع معتبر فروش مراجعه کنید.  این می تواند، یکی از بهترین پاسخ ها به سوال انواع مختلف پلاستر چیست، باشد.

3- پلاستر آهکی

پلاستر آهکی، در مقایسه با پلاستر گچی، پوشش بهتری روی سازه هبلکسی ارائه می دهد و در مقایسه با پلاستر سیمانی، از مزایای کمتری برخوردار است. پلاسترهای آهکی، جنبه تزئینی و زیبایی شان بیشتر از پلاسترهایی است که در بالا معرفی کردیم.

 باید توجه داشت، امکان شکستگی در پلاسترها روی سطوح مختلف وجود دارد، و در صورت بروز چنین مشکلی، عملیات پلاسترکاری باید مجددا صورت پذیرد. برای اطلاع از قیمت بلوک هبلکس و قیمت پلاستر با کیفیت، منابع معتبر فروش را شناسایی کنید.

مزایای استفاده از پلاستر چیست؟ چرا روی سازه های هبلکس (heblex) مورد استفاده قرار می گیرد

مزایای استفاده از پلاستر چیست؟ چرا روی سازه های هبلکس (heblex) مورد استفاده قرار می گیرد؟

در پاسخ به سوال مزیت های استفاده از پلاستر چیست، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • از پلاستر می توان به عنوان لایه محافظ در برابر شرایط متفاوت آب و هوایی یاد کرد؛. این پوشش، مانع نفوذ آب و باران می شود.
  • استفاده از پلاستر می تواند از نفوذ گرد و خاک جلوگیری کند.
  • پلاستر می تواند به ایجاد یک سطح صاف روی سازه کمک کند.
  • پلاستر می تواند به عنوان یک پوشش تزئینی بر روی سازه مورد استفاده قرار گیرد.
  • از پلاستر می توان به عنوان یک پوشش، برای جلوگیری از شکستگی در بخش های مختلف سازه استفاده کرد.

قیمت پلاستر چیست؟ و چگونه محاسبه می شود؟

یکی از سوالاتی که ممکن است در مورد استفاده از پلاسترها  وجود آید، نحوه محاسبه قیمت پلاستر است. قیمت پلاسترها به عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است بسته به شرایط کاری و مواد تشکیل دهنده آن، متفاوت باشد. برخی عوامل تاثیرگذار بر قیمت پلاستر در ادامه آورده شده است:

  • ضخامتی که پلاستر روی سازه ایجاد می کند، روی قیمت تاثیر دارد. هرچه میزان پلاستر استفاده شده روی سطح دیوار ضخیم تر شود، هزینه آن نیز بالاتر است.
  • مواد اولیه تشکیل دهنده پلاستر، دیگر عامل تاثیرگذار بر قیمت است. مواد اولیه، با توجه به میزان کیفیتی که دارند، در رده مختلف قیمت گذاری می شوند و قیمت پلاستر را تغییر می دهند.
  • یکی دیگر از چیز هایی که روی قیمت پلاستر تاثیر زیادی دارد، شرایط ایجاد پلاستر روی سطوح مختلف است. اینکه پلاستر، روی سطوح خارج ساختمان پیاده شود یا روی سطوح داخلی، بر قیمت تاثیر دارد.
  • میزان ارتفاع سازه هبلکسی نیز می تواند در قیمت گذاری تاثیر گذار باشد. برای مثال، کم بودن یا زیاد بودن ارتفاع، قیمت پلاستر را افزایش یا کاهش می دهد.
  • میزان محاسبات، و اینکه کار به صورتی متری انجام شود یا به صورت روزانه، باعث تغییر قیمت پلاستر می شود. به بیان دیگر، قیمت پلاستر به شرایطی که قرار است روی سازه پیاده شود، بستگی دارد.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

قیمت پلاستر چیست؟ و چگونه محاسبه می شود

بهترین روش نصب عایق پلاستر چیست؟

اگر می خواهید بدانید که بهترین روش برای نصب عایق پلاستر چیست، به نکاتی که در ادامه بیان می کنیم، دقت و توجه داشته باشید:

  1. قبل از قرار دادن پلاستر روی دیوار، حتما مطمئن شوید که دیوار، کاملا تمیز و خشک است. بهتر است انجام هر گونه تعمیرات، قبل از آماده کردن پلاستر صورت گیرد.
  2. بعد از آن، پلاستر، آب و برخی وسایل مورد نیاز را آماده کنید.
  3. در قدم بعدی از مراحل آماده سازی پلاستر چیست، این ماده را با آب مخلوط کرده و آن را به صورت یکنواخت روی دیوار پخش کنید. در اینجا می توانید برای آنکه سطح پوشیده با پلاستر، صاف تر و مسطح تر به نظر آید، از وسایل و ابزار مخصوص استفاده کنید.
  4. بعد از آنکه پلاستر روی سطح دیوار قرار داده شد، می بایست با کمک نایلون، آن را پوشاند و اجازه داد تا کاملا خشک شود.

موضوع بسیار مهمی که در خصوص پلاستر چیست باید مورد توجه قرار داده شود، فردی است که آن را نصب می کند. این فرد باید مهارت و تجربه زیادی در پلاستر زنی روی دیوار داشته باشد تا همه چیز بدون هیچ مشکل و نقصی انجام شود. رعایت همه نکاتی که در بالا اشاره کردیم و حفظ روند کار کمک می کند تا قرار دادن پلاستر روی دیوار به بهترین شکل ممکن انجام شود.

معایب پلاستر چیست؟

بعد از صحبت راجع به مشخصات و انواع پلاستر، مزایا و ویژگی های آن، حال نوبت به ذکر معایب و مشکلاتی است که بعد از اجرای پلاستر ممکن است پیش بیاید. البته از نظر مهندسی، این ایرادات بر اثر عدم کیفیت کافی مواد پلاستر و یا عدم مهارت در اجرای آن به وجود می آید.

  • یکی از عمده ترین معایب پلاستر این است که بعد از اجرای آن، ترک های بسیار ریز و پراکنده ای در سطح آن ایجاد می شود. درست مانند اینکه به سطح یک شیشه ضربه زده شود.
  • در قسمت هایی از دیوار هبلکسی که محل اتصال تاسیسات و لوله کشی های ساختمان یا اتصالات هبلکسی است، احتمال ایجاد شکاف های ساختاری بسیار زیاد است؛ به خصوص اینکه این مناطق از نظر رطوبت و یا دمای هوا استاندارد نباشند.
  • گاهی اوقات پوشش های پلاستری به صورت ورقه ای از دیوار های هبلکسی جدا شده و می افتند. در این حالت باید دوباره بخش های کنده شده، پلاستر زده شوند.
  • ایجاد برآمدگی در سطح پلاستر روی دیوار یکی دیگر از معایب این روش نازک کاری است. این برآمدگی ها اغلب به دلیل وجود مواد نفتی یا روغنی اتفاق می افتد.

حال که دانستید معایب پلاستر چیست بهتر است آموزش ها و اقدامات لازم را برای پیش گیری و یا ترمیم این ایرادات به کار بگیرید.

مزایای پلاستر چیست

دلیل وجود رنگ های معدنی در پلاستر چیست؟

بعد از اینکه متوجه شدید پلاستر چیست و چه کاربردی دارد بهتر است با نوع جدید پلاستر، یعنی پلاستر رنگی آشنا شوید. پلاسترهایی که در سال های اخیر در کارخانجات متعددی تولید شده اند، حاوی رنگ های معدنی هستند که برای زیبایی بیشتر و جذاب شدن دیوار پلاستر شده به کار می روند. این پلاسترها با پایه سیمانی، به دلیل افزودن مواد پلیمری، چسبندگی بیشتر و کارآیی گسترده تری دارند.

پلاسترهای رنگی به صورت یک یا چند لایه در پوشش های دیوار و سقف در نما های داخلی و حتی خارجی به خصوص در پروژه های ویلا سازی نیز استفاده می شوند. 

ملات پلاستر رنگی بعد از آماده سازی به وسیله تخته ماله و یا با کمپرسور های تگرگی، قابل پاشیدن روی دیوار است. متریال پلاستر رنگی به گونه ای انتخاب شده است که در برابر شرایط جوی و دمایی مختلف مقاومت و کیفیت ظاهری خود را از دست نمی دهد.

این پلاستر حدود ۸ رنگ مختلف دارد که قابل اجرا بر روی انواع بلوک های بتنی و اتوکلاو، سیمانی و سفالی است. عموما پلاستر رنگی در بسته های ۲۵ کیلوگرمی در بازار قابل عرضه بوده که هر بسته برای حدود ۶ تا ۸ متر مربع دیوار (به روش پاشش) و به ضخامت ۳ تا ۵ میلی متر کافی است.

پلاستر آماده ضد آب چیست و برتری آن نسبت به سایر انواع پلاستر چیست؟

پلاستر آماده ضد آب از دو بخش جامد و پودری و یک بخش مایع تشکیل می شود. استفاده این دو جزء باید با همزن و با نسبت درج شده روی کیسه، به خوبی مخلوط شده تا ملاتی یک دست حاصل شود. ضخامت پلاستر ضد آب روی سازه ها بین ۵ تا ۱۰ میلی متر متغیر است. این پلاستر به دلیل خواص ضد آب بودن در استخر ها، پشت بام ها و سازه های در معرض رطوبت، بسیار استفاده می شود.

مزیت استفاده از این پلاستر چیست؛ در پاسخ باید گفت که قابل شست و شو بودن بدون نشتی آب، مشخصه ی اصلی پلاستر نام برده است. این پلاستر ها علاوه بر صرفه اقتصادی، سرعت انجام کار را بالا می برند. پلاستر فوق، مقاومت قابل توجهی در مواجهه با ضربه، فرسایش یا فشار های زیاد دارد و به سختی آسیب می بیند؛ اما در صورت هر گونه شکستگی، ترک یا آسیب در سطح پلاستر ضد آب، به راحتی ترمیم می شود. بعد از استفاده، نور، گرما و سرما اثر مخربی در ساختار و شکل ظاهری پلاستر آماده ضد آب ندارد.

کلام پایانی

ما در این نوشته در خصوص پلاستر چیست، پوشش پلاستر روی بلوک های هبلکسی و ویژگی های آن صحبت کردیم. همانطور که گفتیم پلاستر به لایه پوشش اضافی اطلاق می گردد که بر روی قسمت های مختلف ساختمان مانند دیوارها، ستون، سقف، کف و سایر قسمت ها استفاده می شود. اگر قصد دیوارچینی با بلوک های اتوکلاوشده را دارید، بهتر است برای تهیه بهترین نوع بلوک و بهترین نوع پلاستر، به مراجع معتبر فروش، مانند سورنا هبلکس مراجعه کنید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!