گچ کاری روی هبلکس چگونه است؟⭐0 تا 100
گچ کاری روی بلوک های بتنی به منظور ایجاد نمایی زیبا روی آنها انجام می شود. این مرحله باید با ملات گچ کاری و ابزار آلات مخصوصی انجام شود تا نتیجه ی کار، مورد پسند کارفرما باشد.
نحوه گچ کاری روی هبلکس به چه صورت است؟
گچ کاری مانند هر مرحله دیگری از ساخت و ساز باید طبق اصول و مراحل سلسله مراتبی انجام شود. گچ کاری روی بلوک اتوکلاو شده به دلیل خواص جذب آب بالای آن باید طوری انجام شود که از ایجاد ترک گچ روی هبلکس جلوگیری شود. گچکاری روی هبلکس به شکل زیر انجام می شود:
1- تمیز کردن سطوح بلوک هبلکس: به دلیل وجود گرد و خاک حین دیوار چینی با بلوک های اتوکلاو، باید قبل از انجام هر کاری سطح بیرونی آن ها تمیز و عاری از آلودگی باشد. قیمت بلوک هبلکس بسته به کیفیت و صاف بودن سطوح بیرونی آن باهم متفاوت است. بهتر است زمان خرید بلوک هبلکس به این موضوع دقت کنید.
2- بلوک aac باید در روز های اول دیوار چینی، مرطوب نگه داشته شود تا در مراحل نازک کاری، ملات را به خوبی جذب نماید.
3- آماده کردن ملات گچ کاری روی هبلکس باید با توجه به لایه های گچ کاری و متراژ دیوار انجام شود. در این مرحله باید مقداری گچ را با آب، در ظرف مخصوص ترکیب کنید.
4- تراز و بدون قوس بودن گچ کاری بسیار اهمیت دارد. برای این کار می توان از دو میخ و کروم بندی استفاده کرد. به این صورت که دو میخ را در دو طرف دیوار تا ارتفاع دو سانتی متری فرو کرده و با یک نخ آن ها را به هم وصل کنید. حال، حد فاصل دو میخ را با ملات پر کنید.
5- پس از انجام همه ی مقدمات اولیه، حال نوبت به گچ کاری است. این کار باید توسط گچ کار ماهر و با ابزار مخصوص انجام شود.
در اجرای گچ روی هبلکس، برای جلوگیری از ترک گچ چه باید کرد؟
ممکن است بعد از گچ کاری روی هبلکس، ترک های ریز یا عمیقی در سطح دیوار مشاهده کنید. این ترک ها به دلایلی همچون، عدم استفاده از گچ مخصوص بلوک های هبلکسی، استفاده نادرست از ملات دیوار چینی، نحوه ی اجرای گچ روی هبلکس و غیره ایجاد می شود. پیشگیری از ایجاد این ترک ها به مراتب راحت تر و کم هزینه تر از ترمیم آن ها است. در ادامه، راهکارهایی برای جلوگیری از ترک گچ آورده شده است.
- بعد از دیوار چینی، تمامی درز های عمودی دیوار باید با چسب، پر شود.
- بعد از نصب تاسیسات، شکاف های ایجاد شده و اطراف آن ها را با ملات یا چسب مخصوص هبلکسی بپوشانید.
- فاصله ی بین دیوار هبلکسی تا سقف یا سازه ها را با مصالح انعطاف پذیر پر کرده تا حین گچ کاری، سطح صافی داشته باشید.
- دمای ملات گچ کاری و غلظت آن در کیفیت این کار بسیار اهمیت دارد. در گچ کاری روی هبلکس، ملات ساخته شده باید با گچ های دانه ریز و طبق استاندارد های مربوط به این کار آماده سازی شود.
- اجرای یک لایه پلاستر روی دیوار قبل از گچ کاری، تا حد زیادی از بروز ترک روی سطوح گچ کاری شده جلوگیری می کند.
در گچ کاری روی هبلکس، گچ مخصوص هبلکس بهتر است یا ملات سنتی گچ کاری؟
برای اینکه گچ کاری روی هبلکس با بهترین کیفیت انجام شود، توصیه کارشناسان، استفاده از گچ مخصوص هبلکس است که در بازار به صورت پودری و در کیسه های وکیوم شده قابل خریداری هستند. این گچ ها ویژگی ها و مزایای زیادی دارند که در ادامه متن به آن ها اشاره می کنیم.
- کاهش بار اضافی روی ساختمان به دلیل عدم نیاز به گچ و خاک کردن
- عایق حرارتی
- افزایش چسبندگی اولیه به خاطر وجود چسب های پلیمری
- مقاومت در برابر آتش سوزی به دلیل داشتن مقداری سیلیس در ترکیب خود
- سرعت اجرای بالا
- دانه بندی نرم و استاندارد
- مناسب برای پر کردن درز ها و بند کشی
- صرفه اقتصادی
- سازگاری با بلوک های اتوکلاو شده
- دارا بودن استحکام قابل قبول
- مقاومت در برابر ضربه به دلیل اتصال محکم بین بلوک ها
حین گچ کاری، با یک بار ترکیب پودر داخل کیسه با آب نیازی به تکرار این مرحله نیست و به همین دلیل در زمان صرفه جویی می شود. از طرفی گچ کاری با گچ های مخصوص بلوک های اتوکلاوی از ترک خوردن گچ بعد از گچ کاری نیز جلوگیری می کند.
مقایسه گچ کاری روی هبلکس و سفال به چه صورت است؟
گچ کاری روی هبلکس همان طور که گفته شد با گچ مخصوص انجام می شود. این گچ ها نسبت به ملات گچ کاری سنتی، چسبندگی بیشتری داشته و کیفیتشان هم بالا تر است. برای گچ کاری روی دیوار های ساخته شده با سفال باید از یک لایه گچ و خاک قبل از لایه اصلی استفاده کرد؛ زیرا سطح دیوار های سفالی بر خلاف دیوار های هبلکسی، صاف و یک دست نیست. همین موضوع موجب تحمیل هزینه ی اضافی به سازنده می شود.
از طرف دیگر، برای یک دست شدن سطوح گچ کاری شده باید دو یا سه لایه ملات گچ به کار رود که این کار نیز علاوه بر صرف هزینه، زمان زیادی هم در بر می گیرد. ملات گچ برای دیوار های سفالی از گچ و مقداری آب تشکیل شده است که باید به سرعت استفاده شود تا خشک نشود. گچ کاری روی دیوار های هبلکسی نیز باید تا قبل از سفت شدن ملات انجام شود. بنابراین مهارت گچ کار در این مرحله نقش زیادی در کیفیت نهایی کار دارد. این را هم بدانید که به دلیل خاصیت جذب آب بلوک های اتوکلاوی، گچ کاری با سرعت بیشتری در دیوار های هبلکسی انجام می شود.
با نکات مهم در گچ کاری روی هبلکس آشنا شوید!؟
گچ کاری روی بلوک سبک aac همیشه هم به همین راحتی نیست. نکاتی که باید در گچ کاری روی هبلکس رعایت کنید به شرح زیر است:
- بهتر است لایه اول گچ کاری را به دلیل وجود شکاف یا ناهمواری روی بلوک hebelex با ملات گچ و خاک که ارزان تر است پوشانیده شود.
- برای گچ کاری می توانید از گچ مخصوص هبلکس که در بازار وجود دارد استفاده کنید. برای استفاده می توان پودر گچ را با آب به وسیله همزن چسب هبلکس ترکیب نمود.
- نحوه گچ کاری و طرز صحیح استفاده از ابزار آلات این کار بسیار اهمیت دارد. به طور مثال ماله را باید به صورت مورب به دیوار مالید.
- غلظت ملات پایانی که به آن ملات کشته نیز می گویند باید کمی نرم باشد تا به خوبی روی دیوار پخش شود.
- دمای محیط گچ کاری بسیار اهمیت دارد. در دماهای خیلی پایین امکان یخ زدگی ملات روی دیوار بسیار زیاد است، همچنین برای خشک شدن سریع تر گچ روی دیوار باید درب و ها و پنجره ها باز باشند.
- بلوک هایی که با چسب هبلکس به هم چسبیده اند، سطح بیرونی صاف تری دارند. به همین دلیل برای دیوار چینی، خرید چسب هبلکس توصیه می شود. قیمت چسب هبلکس نیز نسبت به ملات سیمانی بسیار به صرفه تر می باشد.
هزینه لازم برای گچکاری روی هبلکس چقدر است؟
در دیوار چینی با بلوک های بتنی، قیمت اجرای بلوک هبلکس جدای از قیمت گچ کاری روی آن حساب می شود. در واقع قیمت گچ کاری بیشتر به متریال استفاده شده بستگی دارد.
ملات گچ و خاک قیمت مناسب تری دارد نسبت به ملات کشته که درصد خلوص گچ سفید در آن بالاتر است. برای همین، استفاده از یک لایه ملات گچ و خاک به صرفه تر خواهد بود.دستمزد گچ کار نیز با توجه به مهارت و سطح کار متفاوت است. گچکاری سطوح صاف و بدون شکاف یا برجستگی، قیمت کمتری نسبت به سطوح ناهموار دارد.
گچ کاری روی دیوار heblex اغلب به صورت متری محاسبه می شود. در مناطقی که از مش یا فایبر گلاس برای هموار کردن سطح استفاده می شود، دستمزد گچ کار نیز بیشتر است. اگر کارفرما بداند که هزینه لازم برای گچ کاری روی هبلکس چقدر است، می تواند مدیریت مالی خوبی برای این مرحله نازک کاری داشته باشد.
برای گچ کاری به چه ابزار آلاتی نیاز است؟
تهیه ابزار آلات گچ کاری اغلب به عهده ی گچ کار است. اما گاهی با توافق بین طرفین، کارفرما باید این وسایل را تهیه کند. لیست کامل این ابزار آلات عبارتند از:
- ماله وسیله ای است که گچ روی آن قرار می گیرد و با آن گچ را روی دیوار با بلوک سبک پخش می کند.
- مته میکسر برای ترکیب آب و گچ که جایگزین بیل شده است.
- استانبولی یک ظرف گود است که ملات در آن ترکیب می شود.
- شمشه، ابزاری برای صاف کردن گچ روی دیوار، تنطیم و تراز کردن آن، کنترل زوایای مختلف در گوشه و کنار های سطوح گچ کاری شده است.
- ریسمان که برای جلوگیری از تغییر ضخامت گچ، حین گچ کاری روی هبلکس کاربرد دارد.
- الک گچ کاری به عنوان صافی برای پودر گچ و خاک استفاده می شود. این الک بسته به نوع مصالح دارای تفاوت در اندازه و شکل سوراخ های داخلی است.
برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از خرید و قیمت بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.
گچ کاری روی بلوک هبلکس بهتر است یا آجر سفالی؟
برای پاسخ به این سوال که گچ کاری روی بلوک هبلکس بهتر است یا آجر سفالی، باید یادآور شویم که بلوک هوادار هبلکسی به دلیل اینکه خاصیت جذب آب فوق العاده ای دارد، ملات گچ و خاک و گچ کشته را به خوبی جذب می کند. برای خرید این بلوک های اتوکلاو شده می توانید به سورنا هبلکس اطمینان کرده و خریدی مطمئن را تجربه کنید.
اگر این بلوک ها به خوبی مرطوب شوند، احتمال ایجاد ترک روی سطح نهایی گچ کاری شده بسیار کم است. در آجرهای سفالی ترک گچ یک اتفاق رایج می باشد.
از نظر مقدار مصالح مصرفی، با توجه به سطح صاف بلوک های بتنی نسبت به آجر های سفالی و عدم وجود درز و شکاف بین دو بلوک، ملات مصرفی بسیار کمتری در گچ کاری با بلوک اتوکلاو شده به کار می رود.
سخن پایانی
گچ کاری روی هبلکس اگر به درستی، با متریال درجه یک و با مهارت کافی انجام شود، باعث زیبا تر دیده شدن دیوار می شود.