تفاوت بلوک لیکا و هبلکس چیست

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس چیست؟⭐بررسی کامل

بلوک لیکا و بلوک هبلکس هر دو از مصالحی هستند که در صنعت ساخت و ساز کاربرد های فراوانی دارند. این دو بلوک از نظر ویژگی ها و مشخصات ساختاری تفاوت هایی باهم دارند که در ادامه مقاله مورد بحث قرار گرفته است.

مشخصات فنی بلوک لیکا و بلوک اتوکلاو شده که شاید ندانید!

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس اغلب به دلیل نحوه تولید و ساختار این بلوک ها است. برای بررسی تمایز ها و تفاوت های بلوک لیکا و بلوک اتوکلاو شده بهتر است با مشخصات فنی و ساختاری آن ها بیشتر آشنا شویم. بلوک لیکا از ترکیب سیمان، آب و سبک دانه ها تشکیل شده است. این بلوک به دو صورت تو خالی و توپر در بازار وجود دارد.

بلوک اتوکلاو که نوعی بلوک سبک شده و هوادار است که از تخلخل آب، سیمان، پودر آلومینیوم، ماسه و سیلیس شکل گرفته و در دستگاه های اتوکلاو منسجم و البته هوادار می شوند. قیمت بلوک هبلکس تا حد زیادی به متریال به کار رفته در آن وابسته است‌.

بلوک های اتوکلاو و سبک، جذب آب بسیار زیادی دارند و بر خلاف بلوک لیکا باید مرتبا مرطوب شوند. این دو بلوک معایب و مزایای ویژه ای دارند که خریدار باید با توجه به آن ها تصمیم گیری کند. به عنوان مثال ترک گچ روی هبلکس یک نقطه ضعف برای هبلکس است که در بلوک لیکا کمتر دیده می شود.

مشخصات فنی بلوک لیکا و بلوک اتوکلاو شده که شاید ندانید!

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر مقاومت فشاری چیست؟

بین مصالح ساختمانی موجود برای دیوار چینی یا مسقف کردن سازه ها، تمایز زیادی در میزان مقاومت فشاری آن ها وجود دارد. قبل از خرید بلوک هبلکس یا بلوک لیکا بهتر است اطلاعات جامعی درباره ی مقاومت این دو به دست آورید. بر اساس تست ها و بررسی های انجام شده، مقاومت فشاری بلوک های اتوکلاو شده حدودا ۳/۵ و بلوک لیکا، ۲ نیوتن بر میلی متر مربع است. جالب است بدانید که این عدد برای سفال ۳ نیوتن بر متر مربع تخمین زده شده است. با این حال این اعداد و ارقام هستند که مشخص می‌کنند هبلکس بهتر است یا سفال یا لیکا.

وزن بلوک لیکا و بلوک هوادار شده چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر وزنی بسیار مشهود است. یکی از معیار های انتخاب مصالح برای کارفرما و مجریان ساخت و ساز، وزن این مصالح است که سبک باشد. مصالح سبک تر ایمنی ساختمان را بالا و خسارات هنگام وقوع زلزله را تا حد زیادی پایین می آورند. بلوک های اتوکلاو به دلیل هوادار شدن و به اصطلاح پف کردن، وزن بسیار کمی دارند. به خصوص اینکه هنگام نازک کاری یا گچ کاری روی هبلکس نیازی به ملات گچ و خاک نیست. همین باعث می شود که بافت مرده ساختمان کمتر شود‌.

وزن حدودی بلوک های سبک ۵۰۰ و بلوک لیکا ۸۵۰ کیلو گرم بر متر مکعب است. طبق این اعداد و ارقام و با توجه به اینکه ملات به کار رفته در دیوار های هبلکسی بر خلاف دیوار های ساخته شده با بلوک لیکا، عموما چسب هبلکس است، نتیجه می گیریم که بلوک های اتوکلاو و دیوار های ساخته شده از آن ها وزن کمتری دارند.

مهم ترین تفاوت بلوک لیکا و بلوک هبلکس چیست؟

آتش سوزی یکی از حوادثی است که امکان رخداد آن در هر ساختمانی وجود دارد. بنابراین باید مصالحی را برای ساختمان سازی انتخاب کرده و به کار ببرید که در آتش سوزی و حرارت بالا دیرتر آسیب ببینند. بلوک‌ hebelex به دلیل داشتن سیلیس در مواد اولیه ی خود نقطه ذوب بالایی دارد و در حرارت بالا دیرتر سوخته یا ذوب می شود.

بلوک لیکا در مقایسه با بلوک اتوکلاو تحمل کمتری در آتش سوزی داشته و زمان کمتری برای سوختن نیاز دارد. البته خرید چسب هبلکس و استفاده از آن به عنوان ملات در دیوار های هبلکسی، باعث افزایش مقاومت دیوار در مقابل فروپاشی می شود‌.

این نکته را باید در نظر داشته باشید که قیمت مصالح ساختمانی جدید، از جمله قیمت چسب هبلکس و بلوک هبلکسی را از مراکز معتبری مانند سورنا هبلکس استعلام گرفته یا خریداری کنید.

تفاوت اجرای ملات و سرعت اجرای دیوار با بلوک لیکا و بلوک اتوکلاو شده چیست؟

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس علاوه بر ساختار و ویژگی های فنی به نحوه اجرا و دیوار چینی هم مربوط می شود. بلوک هبلکسی از نظر ابعاد، و عدم نیاز به برش مداوم در انتهای رج یا کناره های بازشو ها، سرعت اجرای بیشتری نسبت به بلوک لیکا با ابعاد مشخص دارد.

از نظر اجرای ملات، با توجه به ملات بلوک اتوکلاو که چسب مخصوص است، باید گفت که مقدار مصرف ملات در دیوار چینی با این بلوک ها نسبت به بلوک لیکا بسیار کمتر است. اما مشکلی که وجود دارد این است که اجرای ملات به صورت استاندارد باید قائم و عمودی باشد که این مورد بیشتر در بلوک لیکا رعایت می شود. به طور کلی دیوار چینی با بلوک heblex به دلایل گفته شده و راحتی در حمل و نقل حدود ۴ برابر بیشتر از بلوک لیکا است.

برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از خرید و قیمت بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس در میزان جذب آب و رطوبت چگونه است؟

یکی دیگر از مواردی که بلوک اتوکلاو شده را از سایر بلوک ها مانند بلوک لیکا متمایز می کند، خاصیت جذب بالای آب توسط آن است‌. در واقع، تفاوت بلوک لیکا و هبلکس بر سر همین عایق رطوبتی بودن است که باعث شده از بلوک هبلکسی در مناطق شمالی، بیشتر استفاده شود.

بلوک اتوکلاو شده در حالت عادی ۵ درصد رطوبت دارد که با افزایش رطوبت محیط، این مقدار تا ۵۰ درصد هم می رسد. نکته قابل توجه این است که این بلوک ها آب و رطوبت را نهایتا تا عمق ۳/۵ سانتی متری خود نگه می دارند و از نفوذ بیشتر آب جلوگیری می کنند. به عبارتی بلوک های هبلکسی آب را از خود عبور نداده و هیچ گونه نشتی آب و نم دادن در آن ها مشاهده نمی شود. بلوک لیکا نیز جذب آب قابل قبولی دارد، اما مقدار آن بسیار کمتر از بلوک اتوکلاو شده است.

شاید برایتان این ابهام پیش بیاید که رطوبت موجود در بلوک ها، باعث رشد و تکثیر قارچ و حشرات می شود؛ اینطور نیست. متریال این بلوک ها به نحوی ساخته شده است که هیچ موجود زنده ای قابلیت رشد یا تکثیر را در آن ها ندارد.

بررسی تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر قیمت هر عدد بلوک هبلکس و لیکا

بررسی تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر قیمت هر عدد بلوک هبلکس و لیکا

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس تنها به موارد ذکر شده ختم نمی شود. این دو مصالح پر کاربرد ساختمانی از نظر قیمتی نیز باهم متفاوتند. سازندگان ساختمان ها برای کاهش هزینه های ساخت و ساز تمایل دارند که مصالح ارزان تر را به کار ببرند؛ اما باید بدانید که کیفیت را فدای قیمت نکنید.

قیمت هر عدد بلوک هبلکس در بازار، بین ۱۲ تا ۲۴ هزار تومان است. در مقابل قیمت هر عدد بلوک لیکا در بازه ی ۸ تا ۱۴ هزار تومان متغیر است. دلیل قیمت بالای بلوک های متخلخل، استفاده از متریال گران تر در ساخت است. سیلیس و پودر آلومینیوم در بلوک های اتوکلاوی، دلیل اصلی قیمت بالای آن هاست. از طرفی روند تولید بلوک هبلکسی طولانی تر و خاص تر از بلوک لیکا است.

تجهیزات و دستگاه هایی که برای ساخت بلوک های هبلکسی استفاده می شوند نیز پیچیده تر و گران تر از تجهیزات ساخت بلوک لیکا است. تمامی این موارد باعث می شود که بلوک هبلکسی گران تر از بلوک لیکا باشد، اما در عوض، ویژگی ها و مزایای این بلوک بسیار بیشتر از لیکا است.

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس در میزان جذب آب و رطوبت چگونه است؟

بررسی تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر پرتی مصالح؛ آیا پرتی زیاد، از معایب بلوک لیکا است؟

یکی از معیار های انتخاب مصالح برای سازندگان ساختمان ها، حداقل پرتی و هدر رفتِ مصالح است که در ساختمان های بزرگ، باعث صرفه جویی در هزینه های نهایی می شود.

بلوک های اتوکلاو شده به دلیل اینکه در هر ابعادی قابل برش هستند، پرتی مصالح بسیار کم و ناچیزی در ساخت و ساز دارند. این بلوک ها را می توان بر اساس متراژ دیوار در کارخانه برش داد تا در کناره های درب و باز شو ها و انتهای هر رج دیوار چینی، نیازی به برش بلوک نباشد.

برخلاف بلوک های هوادار شده، بلوک لیکا در ابعاد مشخصی ساخته و عرضه می شود. با وجود تنوع این بلوک ها در ابعاد و انواع، باز هم در ساختمان سازی شاهد برش های بلا استفاده زیادی از این بلوک ها هستیم و این یکی از مهم ترین معایب بلوک لیکا است.

در پروژه های بزرگ این حجم از پرتی مصالح، یک امتیاز منفی برای بلوک لیکا و سایر مصالح دیوار چینی با ابعاد مشخص به حساب می آید. تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر پرتی مصالح باعث می شود که خریداران و مجریان ساخت و ساز، از بلوک های اتوکلاو شده استقبال بیشتری به عمل آورند.

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر مقاومت فشاری چیست؟

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس از نظر عایق بودن چیست؟ کدام بلوک عایق بهتری است؟

عایق بودن مصالح ساختمانی نیز جزء فاکتور هایی است که خریدار و سازندگان ساختمان به آن اهمیت زیادی می دهند. بلوک لیکا و اتوکلاو هر دو در برابر صدا، گرما و سرما عایق هستند، اما اینکه کدام یک عایق بهتری است، جای بحث دارد.

بلوک های اتوکلاو شده به دلیل نحوه ساخت و مواد اولیه ی به کار رفته در آن ها، در برابر عبور گرما و سرما مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. این بلوک ها تا حدود زیادی باعث صرفه جویی در هزینه انشعابات برق و گاز می شود.

از نظر عایق صدا نیز، طبق تست های انجام شده بلوک هوادار نسبت به بلوک لیکا عایق بهتری است؛ از این رو در اکثر آپارتمان های چند واحدی که دیوار ها، مرز بین دو فضای مسکونی متفاوت هستند، از بلوک اتوکلاو سبک شده استفاده می شود. البته سیمان کاری روی هبلکس یا لیکا نیز به عنوان یک لایه عایق برای سرما و گرما و حتی صوت گزینه ی مناسبی است.

سخن آخر

تفاوت بلوک لیکا و هبلکس در این مقاله به طور مفصل ذکر شده است، حال نوبت خریدار است که انتخابی درست و بهینه داشته باشد.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!