بتن هوادار اتوکلاو شده چیست

بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟⭐بتن هوادار اتوکلاو شده

بتن هوادار اتوکلاو شده چیست، موضوعی است که در این مقاله به طور کامل آن را شرح خواهیم داد. در این مقاله تمامی نکاتی که درباره بتن هوادار اتوکلاو شده وجود دارد، مانند خصوصیات، کاربرد و مزایای آن، ذکر می شود.

بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

بتن هوادار اتوکلاو شده (بتن سبک گازی) به اختصار AAC نامیده می شود. این محصول نوع خاصی از بتن سبک متخلخل است که مواد پایه آن سیلیس، آهک، سیمان و آلومینیوم هستند. پس از ترکیب مواد اولیه با یکدیگر و ایجاد تخلخل در دوغاب مخلوط سیلیس، آهک، سیمان و آلومینیوم، فرآیند اتوکلاو بر روی بلوک انجام می شود. در مرحله اتوکلاو، عمل آوری بتن با استفاده از دستگاه اتوکلاو صورت می گیرد.

مواد چسبنده که سیمان و آهک هستند در فرآیند اتوکلاو، با مصالح سیلیسی واکنش نشان داده و سیلیکات کلسیم هیدراته تولید می‌ کنند. این مخلوط خاصیت چسبانندگی فوق العاده ای دارد. بتن هوادار اتوکلاو شده بر اثر پخت مخلوط فوق در فشار و دمای بالا بدست می آید. فرآورده نهایی، یک بلوک بتنی متخلخل است که در گروه محصولات سبک قرار می گیرد. جالب است بدانید که مواد اولیه این محصول هیچ یک سبک نیستند و این سبکی حین فرآیند تولید ایجاد می شود. نتایج نشانگر این است که مصرف سوخت ساختمان در صورت اجرای این محصول در دیواره‌ های جانبی و داخل ساختمان، به میزان قابل توجهی کاهش می ‌یابد.

اکنون که دانستید بتن هوادار اتوکلاو شده چیست، حال می خواهیم بدانیم که چه بلوک هایی در دسته محصولات AAC قرار می گیرند.

انواع بتن هوادار اتوکلاو شده

یکی از شناخته شده ترین انواع این بتن بلوک هبلکس است. این بلوک به دلیل مزایا و ویژگی هایی که دارد، بسیار در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است که قیمت هبلکس نسبت به سایر بلوک های AAC، کمتر و مقرون به صرفه تر است. heblex در واقع نوعی بتن سبک متخلخل است و دارای مقاومت بسیار بالا در برابر آتش می باشد. همچنین این بلوک به دلیل وزن سبک و چسبانندگی بالایی که دارد، سرعت اجرای بالایی داشته و منجر به کاهش هزینه های نیروی انسانی پروژهس ساخت و ساز می شود.

بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده یا AAC از نظر برخی ویژگی ها به یکدیگر شبیه هستند، اما تفاوت هایی هم قاعدتا با یکدیگر دارند. برای مثال تفاوت بلوک هبلکس و سیپورکس در قیمت آنهاست که سیپورکس از هبلکس گران تر است. اکنون جهت شرح بیشتر سوال بتن هوادار اتوکلاو شده چیست، به بررسی خصوصیات و مزایای بلوک های AAC ساخته شده می پردازیم.

شرح بتن هوادار اتوکلاو شده چیست

مزایا و خصوصیات بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

بتن هوادار اتوکلاو شده مزایایی که دارد عبارتند از:

  • در برابر زلزله مقاومت ایمنی ایجاد می کند. حتی با خرید بست تخت می توان این مقاومت را افزایش داد.
  • بار ساختمان را کاهش می دهد و بار جانبی زلزله را کم می کند.
  • ضریب انتقال صوتی و حرارتی بسیار پایینی دارد. به نوعی عایق صدا، گرما و سرما محسوب می شود. با استفاده از آن به عایق های مجزا احتیاجی نخواهید داشت.
  • دیوار های ساخته شده با بلوک های AAC، مانند دیوار پیش ساخته سیپورکس، عملکرد حرارتی مطلوبی دارند.
  • مصرف مصالح مورد نیاز را کاهش می دهد.
  • سرعت اجرا را افزایش می دهد. به همین دلیل هزینه اجرای بلوک ها در ساختمان کاهش می یابد.
  • در هنگام اشتعال، گاز های سمی از بلوک صعود نمی کنند.
  • مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی و یخ زدگی دارد. به همین دلیل می توان در مناطق سردسیر نیز از این بلوک استفاده کرد زیرا عمر آن کاهش پیدا نمی کند.

بتن هوادار اتوکلاو شده چه کاربرد هایی دارد؟

در پاسخ به سوال کاربرد بتن هوادار اتوکلاو شده چیست باید بگوییم که این بلوک ها در ساخت بخش های مختلفی از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال بلوک هبلکس سقفی، در ساخت سقف و دیوار های جانبی مورد استفاده قرار می گیرد. ابعاد بزرگ هر بلوک AAC (یک بلوک هوادار اتوکلاوی ۱۰ سانتی تقریباً معادل ۱۳ عدد آجر فشاری معمولی است) و وزن مخصوص بسیار کمتر (3/1  آجر – 4/1 بتن معمولی)، سرعت اجرای کار را ۲/۵ – ۳ ‌‌برابر اجرای سایر مصالح سنتی می کند.

برای بیشتر شدن مزایای ساخت و ساز با بلوک های AAC، می توان از بست رادیکالی، ملات مخصوص، ابزار های مختلف و … استفاده کرد. شرح کامل بست های رادیکالی در مقاله بست رادیکالی چیست به طور کامل ذکر شده است. برای خرید هبلکس، خرید بست تخت، خرید چسب هبلکس و … حتما ابتدا مراجع معتبر فروش- مانند سورنا هبلکس- را شناسایی کرده و سپس خرید خود را انجام دهید.

بتن هوادار اتوکلاو شده چیست و چه کاربردی دارد

تفاوت بلوک اتوکلاو نشده (بتن کفی) با بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

تفاوت بلوک اتوکلاو نشده (بتن کفی) با بتن هوادار اتوکلاو شده چیست یکی دیگر از سوالاتی که باید به آن جواب بدهیم. برای پاسخ به این سوال، بهتر است ابتدا بتن کفی را بررسی کنیم و به ویژگی‌های آن بپردازیم.

بلوک اتوکلاو نشده یا بهتر است بگوییم NAAC، نوعی block سبک و اسفنجی است که همانند بلوک بتنی هوادار بافتی متخلخل دارد، اما نکته مهم و قابل توجه این است که این بلوک به روش گازی ساخته نمی شود و به همین دلیل، به آن اتوکلاو نشده می گویند. برای تولید بتن کفی از پودر آلومینیوم، گچ و ماسه بهره می‌گیرند. لازم به ذکر است که بلوک های اتوکلاو نشده مقاومت بالاتری برای تحمل وزن نسبت به سایر بلوک های معمولی دارند.

در سال های اخیر، کارشناسان و متخصصین بتن AAC و NAAC را به عنوان جایگزینی برای انواع معمولی و سبک معرفی کرده اند. هدف اصلی این جایگزینی افزایش سرعت، بالا بردن بازدهی و امنیت کارگران هنگام کار است که قسمت مهم کار را افزایش کیفیت پیش ببرند. این نوع بلوک گزینه ای قابل اعتماد برای ساخت یک بنای مقاوم در برابر حوادث مختلف، مانند زلزله خواهد بود.

دلیل قیمت بالای بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

یکی از ویژگی های بلوک های اتوکلاو شده، قیمت بالای آن ها نسبت به آجر یا بلوک سیمانی است؛ اما، آیا می دانید دلیل قیمت بالای بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

در پاسخ به سوال فوق باید بگوییم که هر گرانی، علتی هم دارد. بتن های اتوکلاوی از متریال گران تر و با ارزش تری مانند سیلیس، پودر آلومینیوم، سیمان و ماسه ساخته شده اند. برخی از این متریال وارداتی بوده و گران قیمت هستند، اما باعث ویژگی های مثبتی در بلوک هوادار می شوند.

از طرفی روند تولید این بلوک های اتوکلاو، طولانی و زمان بر است. این بلوک ها باید بعد از ترکیب، در دستگاه های اتوکلاو به مدت چندین ساعت مانده تا به خوبی مستحکم و سبک شوند. همین موضوع باعث می شود که تولید کننده این مصالح را با قیمت بالایی به فروش برساند.

البته باید بدانید که قیمت بالای بلوک های هبلکسی با قیمت دیوار چینی آن ها تفاوت دارد. در یک مقایسه عادلانه باید گفت که دیوار چینی با بلوک های اتوکلاو شده بسیار به صرفه نیز هست؛ زیرا مزایای زیاد آن که در مطالب قبلی گفته شد، تنها در این بلوک ها به چشم می خورد.

مشخصات بلوک aac یا بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

مشخصات بلوک aac یا بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

اطلاع از مشخصات بلوک aac به سازندگان ساختمان ها کمک می کند که به راحتی این بلوک ها را با سایر مصالح دیوار چینی مقایسه کرده و  انتخاب بهتری داشته باشند. در زیر به مهم ترین مشخصات فنی این بلوک ها اشاره کرده ایم.

  • ابعاد بلوک اتوکلاو شده: 60 سانتی متر طول، 25 سانتی متر عرض و بین 8 تا 20 سانتی متر ارتقاع
  • مقاومت در برابر بخار آب: 28600msN/mmKG
  • ضریب انتقال حرارت: 0٫16W
  • میزان جمع شدگی: 0٫05%
  • انتقال صوت: 45 تا 55 دسیبل
  • میانگین مقاومت فشاری: 35 کیلو گرم بر سانتی متر مکعب که قابل افزایش هم هست.
  • چگالی بلوک های سبک شده: بین 450 تا 550 کیلوگرم
  • میزان تحمل در برابر آتش سوزی: 4 تا 6 ساعت
  • مقاومت حرارتی: 0/8 – 1/25 ضخامت در هر اینچ
  • هر متر مکعب دیوار با بلوک اتوکلاوی به 25 کیلو گرم چسب به عنوان ملات نیاز دارد.
  • هر متر مکعب بلوک هوادار به ضخامت 10، 66 عدد بلوک است.

حال که دانستید مشخصات فنی بتن هوادار اتوکلاو شده چیست، به نظرتان، این مصالح از نظر عایق بندی و صرفه اقتصادی، رقیب بهتری دارد؟ به یاد داشته باشید، بلوک های سبک هبلکسی، از نظر مقاومتی نیز به دلیل نصب اتصالاتی همچون بست های رادیکالی، مقاومت بی نظیری پیدا می کنند.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

ابعاد بتن هوادار اتوکلاو شده چقدر است؟

حال که دانستید بتن هوادار اتوکلاو شده چیست و چه کاربرد هایی در صنعت ساخت و ساز دارد، بهتر است با ابعاد آن ها هم آشنا شوید. به طور کلی بتن هوادار به صورت بلوک های بزرگی در کارخانجات تولید می شوند. از نظر ابعادی، این بلوک های متخلخل دارای تنوع در ضخامت هستند. رایج ترین ابعاد بلوک های اتوکلاو شده دارای طول ۶۰ و عرض ۲۰ یا ۲۵ سانتی متر بوده و ضخامت این بلوک ها از ۷/۵ سانتی متر شروع می شود و تا ۲۰ سانتی متر هم می رسد.

تولید و کاربرد بلوک های با ابعاد ۶۰×۲۰×۷/۵ کمتر از سایر ابعاد است. برای دیوار هایی که حکم پارتیشن دارند و وزن زیادی روی آن ها نیست، معمولا از بلوک های با ضخامت کمتر استفاده می شود‌. در دیوار هایی که بار بیشتری روی آن ها است، باید بلوک های ضخیم تری را به کار برد.

شاید برای عده ای این سوال پیش بیاید که تفاوت سیپورکس از نظر ابعاد با بتن هوادار اتوکلاو شده چیست. در پاسخ باید گفت که این اسامی تنها به یک نوع بلوک اشاره دارند. ابعاد سیپورکس و بتن اتوکلاوی مانند موارد گفته شده در بالا است و هیچ تفاوتی باهم ندارند.

ابعاد بتن هوادار اتوکلاو شده چقدر است؟

دیتیل اجرایی بلوک هبلکس یا بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

برای دیوارچینی با بتن هوادار اتوکلاو شده باید بر اساس مراحل و سلسله مراتب از قبل تعیین شده ای پیش بروید که به آن دیتیل اجرایی بلوک هبلکس می گویند. اگر نمی دانید دیتیل اجرایی بتن هوادار اتوکلاو شده چیست، ادامه این قسمت را مطالعه کنید:

۱-آماده سازی و تمیز کردن بلوک ها؛

بلوک های اتوکلاوی باید از هرگونه گرد و خاک پاک شوند. همچنین بلوک های هبلکسی قبل از دیوارچینی باید در فواصل زمانی مرتبی زنجاب شوند.

۲-آماده سازی ملات هبلکسی؛

ملاتی که برای بلوک های اتوکلاوی استفاده می شود، نوعی چسب مخصوص است که به صورت پودر در بازار عرضه می شود. ملات را باید قبل از شروع دیوارچینی آماده کنید.

۳-چیدن رج اول؛

رج اول دیوارچینی بسیار اهمیت دارد‌؛ این رج باید تراز باشد.

۴-چیدن رج های بعدی؛

رج های بعدی را با ترتیب ملات و بلوک روی هم بچینید. در پایان هر رج، شاغول و تراز بودن دیوار را نیز بايد بررسی کنید.

۵-نصب تاسیسات؛

بعد از پایان دیوارکشی باید تاسیساتی مانند انشعابات برق و لوله های آب را داخل دیوار جای گذاری کنید. این کار باید با دقت انجام شود تا بلوک ها ترک نخورند.

۶-زنجاب کردن دیوار؛

بعد از تمامی مراحل، مجددا باید دیوار خیس شود تا مقاومت و استحکامش افزایش پیدا کند.

دیتیل اجرایی بلوک هبلکس یا بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

ایراد فنی و اجرایی بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؟

در کنار مزایایی که برای بلوک های اتوکلاو ذکر شد، بیان ایراد های فنی و اجرایی آن ها خالی از لطف نیست. این ایرادات به شرح زیرند:

  • شکننده بودن عمده ترین ایراد فنی بلوک اتوکلاو شده است. این بلوک ها در اثر حمل و نقل نادرست، ضربه و افتادن از ارتفاع به سرعت شکسته می شوند.
  • میزان وزنی که بلوک های متخلخل می توانند تحمل کنند، آنقدر نیست که در دیوار های باربر به کار روند. با توجه به محاسبات نقشه کش و مهندس ناظر، این بلوک ها فقط در دیوار و سقف های داخلی کاربرد دارند.
  • بلوک های aac بر خلاف سایر گزینه های دیوار چینی، در اتصال به ستون و سازه ضعیف عمل می کنند. برای انجام این اتصال باید از پیچ و مهره و برای عایق کردن از درزگیر هایی مانند رابیتس، یونولیت و پشم سنگ استفاده شود.
  • در پاسخ به این سوال که دلیل چسبندگی بتن هوادار اتوکلاو شده چیست؛ باید گفت که خیس کردن این بلوک ها در تمامی مراحل اجرایی، عامل استحکام و چسبندگی بهتر آن ها بهم است. در مقیاس بزرگ تر، خیس کردن تمامی بلوک ها و دیوار های بتنی بسیار زمانبر و نیازمند مصرف آب زیاد است.

کلام آخر

هدف ما از این مقاله، شرح کامل سوال بتن هوادار اتوکلاو شده چیست، بود. اکنون شناخت کاملی نسبت به این محصول پیدا کردید، برای خرید انواع مختلف بلوک AAC می توانید این کار را از سورنا هبلکس انجام دهید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!