دلیل استفاده از یونولیت در سقف

دلیل استفاده از یونولیت در سقف؟⭐آیا روش جایگزین دارد؟

دلیل استفاده از یونولیت سقفی موضوعی است که در این مقاله از سری مقالات سورنا هبلکس می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در مورد معایب، کاربردها و قیمت این مصالح اطلاعات زیادی ندارید، در ادامه با ما همراه باشید.

کاربرد یونولیت در سقف (دلیل استفاده از یونولیت در سقف) چیست؟

برای آنکه به سوال برای سقف سفال بهتر است یا یونولیت، بهتر جواب بدهیم لازم است ابتدا در مورد اینکه چرا از یونولیت در سقف استفاده می کنند، صحبت کنیم. کارشناسان به دلیل ویژگی ها و مشخصاتی که در این ماده وجود دارد، در سقف از آن استفاده می کنند. برخی از مهم ترین ویژگی ها و مزیت های این ماده به شرح زیر است:

  • یونولیت، جایگزین خوبی برای سفال است. می توان به جای آنکه از چند تا بلوک سفالی استفاده کرد، یک عدد یونولیت به کار برد.
  • این انتخاب، معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را به شدت کاهش می دهد.
  • کاهش مصرف تیرچه و بتن دیگر دلیل استفاده از یونولیت در سقف است.
  • مقایسه وزن بلوک هبلکس با سفال و مقایسه وزن آنها با یونولیت به شما نشان خواهد داد، کدام یک از این مصالح وزن کمتری دارد.
  • کم بودن ضایعات از دیگر موضوعات مهم و کلیدی در انتخاب این ماده است. البته، به یاد داشته باشید، ضایعات این ماده، کمتر از ضایعات بلوک هبلکس نخواهد بود.
  • وزن یونولیت نیز به مانند وزن بلوک هبلکس کم است و بار مرده زیادی را به ساختمان وارد نمی کند.
  • افزایش سرعت نصب نیز از دیگر خوبی های یونولیت به شمار می رود. از این نظر، Hebelex و یونولیت شباهت زیادی به هم دارند.
  • عمل کردن به عنوان عایق گرما، سرما و حتی رطوبت دیگر دلیلی است که باعث شده از این ماده در سقف استفاده کنند. بلوک سبک و یونولیت در عمل کردن به عنوان یک عایق، رفتار خوبی از خود نشان می دهند.
دلیل استفاده از یونولیت در سقف

چه ارتباطی بین دلیل استفاده از یونولیت در سقف و انواع یونولیت وجود دارد؟

متفاوت بودن انواع یونولیت نیز می تواند دیگر دلیل استفاده از یونولیت در سقف باشد. برخی انواع یونولیت های موجود در بازار به شرح زیر است:

  • یونولیت فشرده: این نوع یونولیت وزن بالایی داشته و از جمله ویژگی های آن می توان به قابلیت ترکیب شدن با دیگر عایق ها اشاره کرد. این نوع را می توان در ترکیب با پشم سنگ و یا فوم آکوستیک مورد استفاده قرار داد.
  • یونولیت های سقفی استاندارد: این نوع یونولیت، استاندارد بوده و به شکل مکعب مستطیل در بازار موجود است. وزن این نوع، بین 7 تا 8 کیلوگرم بر مترمربع است.
  • یونولیت های دیواری: از این نوع یونولیت برای پنل سه بعدی، فوم های دیواری تزیینی، دیوارپوش های فومی و فوم دیوارپوش استفاده می کنند. این نوع، عایق صدا بوده و خاصیت تزئینی نیز دارد.
  • یونولیت تیرچه کرومیت: از این نوع یونولیت در ساخت تیرچه کرومیت استفاده می کنند. تیرچه های کرومیت، از ورق و میلگرد ساخته شده و قیمت آنها نیز با توجه به وزن و طول آنها حساب می شود. در زمان خرید یونولیت تیرچه کرومیت می بایست به ابعاد و اندازه آن توجه داشت.

 

آیا از معایب سقف یونولیت چیزی می دانید؟

دلیل استفاده از یونولیت در سقف را در بالاتر بیان کردیم، اما همان طوری که در دیوارچینی به کمک هبلکس محدودیت هایی وجود دارد، یونولیت نیز معایبی دارد که نمی توان به راحتی از کنار آنها عبور کرد. برخی از معایب سقف یونولیت به شرح زیر است:

1- پر نشدن تیرچه ها با بتن کافی

یکی از مشکلاتی که در مورد یونولیت ها وجود دارد، پر نشدن تیرچه ها با بتن است. یونولیت ها حجم زیادی را اشغال می کنند و اجازه نمی دهند که بتن به اندازه کافی داخل تیرچه ها را پر کند. این مساله یکی از معضلاتی است که در زمان تهیه و خرید چسب هبلکس و دیوار چینی با بلوک های سبک نوع aac  مشاهده نمی شود.

2-بالا بودن تلفات انسانی

یکی از مشکلات یونولیت به خصوص در زمان آتش سوزی، آب شدن و چکه چکه کردن آن بر سر کسانی است که زیر سقف یونولیتی قرار گرفته اند. وقتی یونولیت آتش می گیرد، ذوب شده و شروع به چکیدن می کند. این یکی از مشکلاتی است که در بلوک aac وجود ندارد.

3- ایجاد ترک روی گچ سقف

در جاهایی که یونولیت و تیرچه به تیرچه های فرعی متصل شده اند، بنا به برخی دلایل، از جمله تفاوت ضریب انبساط، گچ قرار گرفته روی یونولیت ترک بر می دارد. برای آنکه بتوان محدودیت استفاده از یونولیت که به خاطر ترک خوردن گچ ایجاد شده است از بین برد، خوب است در خصوص Heblex تحقیقات بیشتری به عمل آید.

4-مضر بودن آن برای سلامتی انسان

شاید سبک بودن مهم ترین دلیل استفاده از یونولیت در سقف بود، اما از آنجایی که این ماده به صورت مستقیم روی سلامت انسان تاثیر می گذارد، در حال حذف شدن و جایگزین شدن با بلوک هایی است که از نظر سلامت مشکلی برای انسان ایجاد نمی کنند.

در یونولیت، ماده ای به نام فیبر شیشه به کار برده شده است. اگر انسان این ماده را تنفس کند، آسیب های جدی و زیادی به سلامت او وارد می شود. این مورد، خصوصا برای کسانی که به بیماری های تنفسی مبتلا هستند، بسیار مهم است.

5-نداشتن ظاهری زیبا

در گذشته، دلیل استفاده از یونولیت در سقف، صاف بودن سطح آن نیز بود، اما امروزه، برخی ساختمان سازها به دلیل ظاهری که این مصالح ساختمانی دارد، تمایلی به استفاده از آن در ساخت بنا ندارند.

با به وجود آمدن بلوک هایی چون بلوک های اتوکلاو شده، هم می توان ظاهری زیبا و دکوراتیو را در سقف داشت، هم صاف بودن سقف موضوعی است که در صورت استفاده از این بلوک ها به راحتی فراهم می شود. حتی نصب گچ روی این بلوک ها نیز موجب می شود که فضایی بسیار زیبا در داخل ساختمان به وجود آید.

تا چه حدی دلیل استفاده از یونولیت در سقف، به خاطر قیمت آن است؟

برای اطلاع از قیمت یونولیت و کاربرد آن در سقف بهتر است فاکتورهایی را به شرح زیر بررسی کنیم:

1- مواد اولیه

هر چقدر که مواد اولیه به کار رفته در یونولیت ‌ها با کیفیت و بدون ناخالصی باشد، قیمت تولید و در نهایت قیمت خرید آن‌ هم بیشتر خواهد بود.

2- ابعاد

ابعاد یونولیت، به خصوص ضخامت آن تاثیر زیادی در قیمت این مصالح دارد. هر چقدر یونولیت ضخامت بیشتری داشته باشد، مقاومت آن بالاتر است و از نظر عایق بودن در برابر گرما، سرما و صدا بهتر عمل می کند.

3- کاربرد یونولیت

دلیل استفاده از یونولیت در سقف، همیشه هم به خاطر ارزان بودن آن‌ نیست؛ بلکه در مواقع حساس، مانند زمانی است که قرار است از یونولیت در سقف سردخانه‌ ها استفاده شود ( به دلیل کاهش هدر رفت انرژی)، انواع خاصی از یونولیت‌ها با قیمت بیشتری به فروش می روند.

4- هزینه‌ ی حمل و نقل

یونولیت ها گرچه وزن کمی دارند اما حجم زیادی را اشغال می کنند؛ بنابراین برای حمل و نقل و جلوگیری از شکسته شدن آن‌ها باید از کامیون‌ های باربری استفاده شود؛ درست بر خلاف بلوک‌ های هبلکسی که با ماشین‌های سبک تر مانند نیسان قابل جابه جایی هستند. بنابراین با افزایش هزینه حمل و نقل، قیمت پرداختی یونولیت هم بیشتر می شود.

برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از خرید و قیمت بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

بهترین دلیل استفاده از یونولیت در سقف

آیا دلیل استفاده از یونولیت در سقف، به خاطر سرعت اجرای بالای آن است؟

دلیل استفاده از یونولیت در سقف علاوه بر وزن سبک، عایق بودن و قیمت مناسب، سرعت اجرای بالای آن نیز هست. در سقف های تیرچه یونولیت، بعد از نصب تیر ها می توان بلافاصله یونولیت و بتن را اجرا کرد. ساخت این سقف ها به دلیل پیش ساخته بودن یونولیت ها در زمان کمتری و با سرعت بیشتری انجام می شود. اکثر سازندگان ساختمان ها برای این که پروژه را در زمان کمتری تحویل دهند، از یونولیت برای پوشش سقف استفاده می کنند.

البته مصالح دیگری هم هستند که سرعت اجرای بالایی دارند. بلوک های اتوکلاوی به دلیل ابعاد بزرگ ترشان نسبت به آجر یا سفال، در زمان بسیار کمتری ساخت سقف یا دیوار با آنها به پایان می رسد. این بلوک ها مانند یونولیت ها وزن کمی داشته ولی قابلیت های بیشتری دارند. برای ساخت سقف، علاوه بر سرعت بالا، مقاومت زیاد و عدم سر و صدا حین راه رفتن نیز بسیار اهمیت دارد. بلوک های اتوکلاو شده تمامی این ویژگی ها را باهم دارند. برای مقایسه انواع مصالح ساختمانی بهتر است مزایا و معایب هر کدام را بررسی کرده و سپس بهترین مورد را انتخاب کنید.

آیا دلیل استفاده از یونولیت در سقف، به خاطر سرعت اجرای بالای آن است؟

بهترین روش برای رفع ممنوعیت استفاده از یونولیت در ساختمان چیست؟

دلیل استفاده از یونولیت در سقف توسط مهندسان را بیان کردیم. حال می خواهیم در مورد روش های جایگزین کردن یونولیت صحبت کرده و راهکاری ارائه دهیم تا ممنوعیت استفاده از یونولیت در ساختمان به صورت کامل برطرف شود.

یکی از بهترین راه حل هایی که می توان پیشنهاد کرد تا معایب یونولیت به صورت کامل برطرف شده و خیلی مزیت های دیگر نیز فراهم گردد، استفاده از بلوک های هبلکسی است. این بلوک در برابر آتش سوزی مقاوم بوده و به مانند یونولیت خسارت های مالی و جانی قابل توجه به وجود نمی آورد.

از دیگر دلایلی که باعث شده ما بلوک های هبلکسی را به عنوان یک جایگزین مناسب و شایسته برای یونولیت معرفی کنیم، رفتار آن به عنوان یک عایق است. این بلوک از جمله بلوک هایی است که در برابر سرما، گرما و رطوبت و غیره به عنوان یک عایق قابل اعتماد عمل می کند.

مقاومت بالای بلوک های هبلکسی در برابر باد و زلزله باعث شده است، ساختمان های ساخته شده با این بلوک، مقاومت بالایی در مقابل این اتفاقات از خود نشان دهند. هر جایی که نیاز باشد یک ساختمان مقاوم در برابر زلزله احداث شود، اولین و بهترین مصالح مورد استفاده، بلوک اتوکلاو شده خواهد بود.

 

آیا دلیل استفاده از یونولیت در سقف، ضخامت سقف تیرچه یونولیت است؟

آیا دلیل استفاده از یونولیت در سقف، ضخامت سقف تیرچه یونولیت است؟

همان طور که می دانید سقف های تیرچه یونولیت به کمک تیرچه های متصل به سازه اصلی و یونولیت ساخته می شوند. طبق قوانین، ضخامت یونولیت نباید از ۵ سانتی متر کمتر باشد. هرچقدر که ضخامت سقف تیرچه یونولیت بیشتر باشد، سقف عایق تر و مقاوم تر است. معمولا حداکثر ضخامتی که برای یونولیت ها در نظر گرفته می شود، ۲۵ سانتی متر است.

شاید عده ای تصور کنند، یونولیت وزن کمی دارد، پس ایرادی ندارد که برای عایق شدن بهتر سقف، با ضخامت بیشتری استفاده شود؛ اما باید گفت که یک محدودیت برای ضخامت یونولیت استفاده شده در سقف وجود دارد. این محدودیت، فاصله ی استانداردی است که بین کف ساختمان تا سقف وجود دارد.

همین دلیل استفاده از یونولیت در سقف و حتی جایگزین کردن آن با مصالحی مانند بلوک اتوکلاوی که تنها با بست های رادیکالی مقاومتی چند برابری پیدا می کند، به نفع سازندگان و خریداران ساختمان ها است. البته، اتصالاتی مانند بست های تخت که موجب یکنواخت شدن پخش نیرو در بلوک های هبلکسی می شود، در سازه های یونولیتی وجود ندارد و این تنها یکی از معایب ساخت سقف با یونولیت است.

آیا ضد ضربه و نشکن بودن دلیل استفاده از یونولیت در سقف است؟

آیا ضد ضربه و نشکن بودن دلیل استفاده از یونولیت در سقف است؟

یکی از دلایلی که افراد تمایل زیادی به استفاده از یونولیت در سقف ها دارند، ضد ضربه بودن آن ها است. یونولیت ها این مزیت را دارند که با افتادن از ارتفاع و یا بی احتیاطی حین حمل و نقل هیچ گونه آسیبی نمی بینند. از این نظر می توان دلیل استفاده از یونولیت در سقف را ضد ضربه بودنشان دانست.

 بر خلاف سفال و بلوک های سیمانی که حین برش ضربه ممکن است ترک بخورند، یونولیت ها بافتی نرم دارند که برش آن ها به راحتی امکان پذیر است. حین برش، ترک، شکستگی یا اتفاقاتی مشابه آن ها در یونولیت اتفاق نمی افتد.

علاوه بر این ها، یونولیت در تماس با بتن واکنش شیمیایی نشان نمی دهد و دچار سایش یا خوردگی نمی شود. به همین دلیل استفاده از آن در سقف و در تماس با بتن بسیار رایج شده است.

مصالح دیگری هم هستند که ویژگی های مشابه یونولیت ها را داشته و حتی برتری های زیادی نسبت به آن ها دارند. بلوک های سبک را می توان جایگزین بسیار مناسب و هوشمندی برای یونولیت ها در ساخت سقف معرفی کرد.

کلام آخر

دلیل استفاده از یونولیت در سقف، بیان معایب و مزیت ها و معرفی یک جایگزین مناسب برای آن، موضوعاتی بود که ما در این متن در مورد آنها صحبت کردیم. امیدواریم که این مقاله در افزایش اطلاعاتتان در خصوص مصالح ساختمانی مقاوم، کمک خوبی کرده باشد.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!