معایب بلوک ساروج

معایب بلوک ساروج ⭐ (هبلکس ساروج) چیست؟

بلوک ساروج یکی از انواع بلوک های اتوکلاو شده است که در کارخانجات اردبیل تولید می شود. این بلوک، تمامی ویژگی های بلوک هبلکس را دارد. این بلوک ها علاوه بر مزایای زیادشان، معایبی هم دارند که در ادامه متن درباره آن ها صحبت می کنیم.

مشخصات بلوک ساروج یا بلوک هبلکس چیست؟

معایب بلوک ساروج در مقابل مزایایی که دارد، ناچیز است و در مواقع زیادی این معایب قابل رفع شدن هستند. قبل از اینکه با معایب این بلوک ها آشنا شوید، بهتر است بدانید که مشخصات بلوک ساروج یا بلوک هبلکس چیست؟

بلوک ساروج در واقع همان بلوک اتوکلاوی و سبک شده است که از متریالی مانند سیمان، ماسه، پودر آلومینیوم و سیلیس ساخته شده است. این بلوک ها تمام ویژگی های بلوک سبک را دارند. این بلوک ها در طول ۶۰ و عرض ۲۵ سانتی متر در کارخانه ساروج اردبیل ساخته می شوند. ضخامت بلوک های ساروج از ۷/۵ تا ۲۰ سانتی متر متغیر بوده و اغلب، بنابر سفارش مشتری تعیین می شوند. دیوار پیش ساخته سیپورکس نام دیگر بلوک های سبک هبلکسی است و این بلوک ها در بعضی مراکز فروش، با نام سیپورکس شناخته می شوند.

مقاومت فشاری این بلوک ها ۳ نیوتن بر میلی متر مربع است. وزن مخصوص بلوک های ساروج بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در متر مکعب بوده که نسبت به سایر مصالح دیوارچینی بسیار سبک است. معایب این بلوک در ادامه متن به خوبی توضیح داده شده است.

مشخصات بلوک ساروج یا بلوک هبلکس چیست؟

آیا قیمت بلوک هبلکس ساروج، از مهم ترین معایب بلوک ساروج است؟

بالا بودن قیمت بلوک هبلکس ساروج یکی از معایب اصلی این بلوک ها است. در واقع این قیمت بر اساس متریال و ویژگی های مثبت بلوک ساروج تعیین می شود. با وجود قیمت بالای بلوک های سبک، قیمت تمام شده دیوارچینی با آن ها بسیار به صرفه تر از سایر مصالح دیوارچینی است.

هبلکس ساروج به دلیل ابعاد بزرگ تر و وزن کمی که دارد، سرعت حمل و نقل و دیوارچینی با آن ها بسیار بیشتر از بلوک های دیگری مانند بلوک سیمانی یا سفال است. از طرفی استفاده از متریال مخصوصی مانند گچ مخصوص هبلکس باعث شده است که گچکاری و اجرای نما روی این بلوک ها ارزان تر و سریع تر انجام شود. شما برای خرید بلوک اتوکلاوی درجه یک و با قیمت به صرفه می توانید از سورنا هبلکس کمک بگیرید.

آیا ترک در دیوار هبلکس از دیگر معایب بلوک ساروج است؟

یکی دیگر از مشکلاتی که دیوار های ساخته شده با بلوک ساروج با آن مواجه می شوند، ترک خوردن دیوار بعد از دیوارچینی است. بر اساس مواردی که در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس آمده است، بلوک ها باید قبل و بعد از دیوارچینی خیس شوند. زنجاب کردن بلوک ها باید با فواصل زمانی معین و به مقدار کافی باشد، تا دیوار مقاومت بالایی به دست آورد.

یکی دیگر از دلایل ترک خوردن دیوار هبلکسی، ضربه های چکشی و فشار به بلوک ها در زمان نصب تاسیسات و اتصالات است. بهتر است اتصالات را با ابزار مخصوص و تاسیسات را نیز با اره های مخصوص برش و شیارزن نصب کنید. ترک خوردن بلوک ها به عنوان معایب بلوک ساروج با کمی دقت و احتیاط قابل رفع شدن هستند.

عدم استفاده از چسب هبلکس (ملات هبلکس) حین دیوارچینی نیز در بسیاری از موارد باعث می شود که بلوک اتوکلاوی ساروج بعد از دیوارچینی ترک بخورد. این چسب ها نسبت به ملات سیمانی در زمان کمتری بلوک ها را بهم می‌چسبانند و در ضخامت کمتری به کار می روند.

آیا غیر قابل نفوذ بودن اتصال بلوک هبلکس ساروج به سازه، جزء معایب این بلوک است؟

از دیگر معایب بلوک ساروج که ایمنی ساختمان را زیر سوال می برد، عدم اتصال بدون نفوذ بلوک ها به سازه است. بلوک های ساروج بر خلاف سایر مصالح مانند پنل های سه بعدی، انعطاف پذیری کمتری دارند. همین موضوع باعث شده است، اتصال پذیری این بلوک ها به سازه نیز کمتر باشد.

در اتصال بلوک هبلکس به سازه برای ایمنی بیشتر از بست های رادیکالی استفاده می شود. ما بین سازه و heblex باید با مصالح عایق و انعطاف پذیری مانند پشم سنگ یا یونولیت پر شود. در قسمت هایی از دیوار که به زیر سقف یا تیر وصل شده است، نیز می توان از مصالح عایق نرم استفاده کرد تا این اتصال بدون نفوذ باشد.

یکی دیگر از معایب بلوک ساروج، مقاومت فشاری پایین این بلوک ها در دیوار های باربر است. این بلوک ها قابلیت استفاده در دیوار های حمال ساختمان را ندارند. البته می توان با افزایش ضخامت دیوار و دو ردیف دیوارچینی این مشکل را حل کرد. با این کار علاوه بر هزینه اضافی، فضای بیشتری هم از داخل ساختمان اشغال می شود. بهتر است برای حفظ ایمنی ساختمان، از بلوک ساروج یا hebelex تنها در دیوار های غیر باربر استفاده کنید.

در کنار معایب بلوک ساروج، مزایای این بلوک ها چه هستند؟

اگر بخواهیم انصاف را رعایت کنیم باید علاوه بر معایب بلوک ساروج، مزایای آن هم ذکر کنیم. در پایان، این خریدار و سازنده ساختمان است که تصمیم می گیرد این بلوک ها را در ساختمان به کار ببرد یا خیر. مزایای بلوک ساروج عبارتند از:

1-وزن کم بلوک ساروج

همان طور که گفته شد این بلوک ها در مقایسه با سایر مصالح دیوارچینی بسیار سبک تر هستند. این وزن کم باعث می شود که بافت مرده ساختمان کاهش پیدا کند و ساختمان در برابر زلزله مقاومت بیشتری داشته باشد.

2-مقاومت در برابر یخ زدگی و آتش سوزی

بر اساس تست های انجام شده روی بلوک های ساروج، این بلوک ها می توانند بین ۴ تا ۶ ساعت در آتش سوزی سالم باقی بمانند. هرچند که سیمان کاری روی هبلکس نیز این مقاومت را بیشتر می کند. همین مقاومت بالای بلوک ها باعث می شود که ساختمان از لحاظ ایمنی و کاهش خسارات بعد از آتش سوزی بهینه باشد.

3-قابلیت برشکاری و سوراخ کاری

بلوک های اتوکلاوی ساروج به نحوی ساخته شده اند که در حین برشکاری یا سوراخ کاری به منظور نصب اتصالات و تاسیسات، شکسته نشده و یا ترک نخورند. البته شرط این کار احتیاط در زمان کار و استفاده از ابزار آلات مخصوص است. در غیر این صورت، همان طور که گفته شد ترک خوردگی به عنوان یکی از معایب بلوک ساروج شناخته می شود.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

آیا ترک در دیوار هبلکس از دیگر معایب بلوک ساروج است؟

آیا ممنوعیت استفاده بلوک های ساروج در دیوار باربر را می توان جزء معایب بلوک ساروج به شمار آورد؟

بلوک ساروج به دلیل مقاومت فشاری پایینی که دارد، قابل استفاده در دیوار های باربر نیست. این مورد را می توان جزء عمده ترین معایب بلوک ساروج دانست. این بلوک ها گرچه در دیوار های غیر حمال کاربرد زیادی دارند، اما در دیوار های باربر، مقاومت و ایمنی شان بسیار پایین است؛ بنابراین استفاده از بلوک های سبک شده و اتوکلاوی در دیوار های حمال ممنوع است.

یک راه حل برای دور زدن این ممنوعیت وجود دارد و آن این است که بلوک های اتوکلاو شده ساروج را با ضخامت بیشتر و در دو ردیف دیوار چینی به کار ببرید. این کار گرچه مشکل مقاومت فشاری را برطرف می کند، اما از نظر هزینه ساخت دیوار و اشغال کردن فضای داخلی ساختمان ها اصلا به صرفه نیست‌.

بلوک های ساروج در دیوار هایی که کاربرد پارتیشن و جداسازی دو فضا را دارند، بسیار بهینه عمل می کنند. این بلوک ها قابلیت نصب تاسیسات را نیز داشته و مشکلی از نظر برق کشی های داخل ساختمان در دیوار های ساخته شده با این بلوک ها وجود ندارد.

 

آیا ممنوعیت استفاده بلوک های ساروج در دیوار باربر را می توان جزء معایب بلوک ساروج به شمار آورد؟

سخن آخر

بلوک های ساروج و به طور کلی بلوک های اتوکلاو شده در کنار معایبی که دارند، به دلیل ویژگی های مثبت شان، همچنان انتخاب اول خریداران و سازندگان ساختمان ها هستند.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!